Τουρκία: Σοκ για τον Ερντογάν - Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συντριβή στις εκλογές

Στα τάρταρα τα ποσοστά του Ερντογάν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, να «φουντώνουν» οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως αυτή δεν είναι η μοναδική αρνητική εξέλιξη για τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας.

Την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες πως ο Ερντογάν έπαθε εγκεφαλικό, τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του έχουν να αντιμετωπίσουν και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ενόψει των επερχόμενων εκλογών, με τους αριθμούς να είναι αμείλικτοι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συντριβή στις εκλογές για τον Ερντογάν και μάλιστα από όλους του τους αντιπάλους.

Τουρκία: Σοκ για τον Ερντογάν –  Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του

Η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας φαίνεται πως θα κοστίσει ακριβά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς η δημοτικότητα του στο εσωτερικό της χώρας έχει πέσει κυριολεκτικά στα  «τάρταρα».

Την πλήρη εικόνα της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί πλέον για τον Τούρκο Πρόεδρο, αποτυπώνουν πλήρως οι αριθμοί στις δημοσκοπήσεις οι οποίοι και μελετούν την εκλογική του κόντρα με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Ερντογάν αναμένεται να γνωρίσει στις εκλογές την απόλυτη συντριβή απέναντι σε όλους του τους αντιπάλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων:

  • Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
  • Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
  • Μεράλ Ακσενέρ 48%  – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Όσον αφορά την ημερομηνία που αναμένεται να υπάρξουν εκλογές στην Τουρκία, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ έκανε τη δική του πρόβλεψη, λέγοντας πως κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Σε αυτό το συμπέρασμα τον οδηγούν οι κινήσεις του Κυβερνώντος κόμματος που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε αύξηση 30% στον βασικό μισθό κάτι που γίνεται για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό και μαρτυρά πως ο Ερντογάν αναζητεί έστω και στο τέλος την ανατροπή, μοιράζοντας χρήμα στον λαό.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης: