ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Στέλνει «ορδές» μεταναστών στην Ελλάδα από το Αιγαίο!

Μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, προσπαθεί να «χτυπήσει» τον ελληνικό τουρισμό η Τουρκία.
Τουρκία: Στέλνει «ορδές» μεταναστών στην Ελλάδα από το Αιγαίο!

Οργή προκαλεί η Τουρκία καθώς μετά το σχέδιο εισβολής στον Έβρο πριν από λιγότερα από δύο χρόνια, τώρα προσπαθεί να πετύχει το ίδιο δια θάλάσσης. Διανύοντας την καρδιά του καλοκαιριού η προκλητική Κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει αναμφίβολα στον ελληνικό τουρισμό ο οποίος φέτος – μετά από δύο χρόνια σκληρών μέτρων λόγω Covid– αναμενόταν να έχει τεράστια αύξηση σε τουρίστες που θα επέλεγαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Oι προκλήσεις της Τουρκίας εκδηλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Το Αιγαίο «βράζει» από αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Τα μεσάνυχτα Τούρκοι διακινητές έσπρωξαν βάρκες φορτωμένες με μετανάστες, με σκοπό να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Πρόκειται για οκτώ περιστατικά με 340 άτομα που εμποδίστηκαν από τους λιμενικούς μας σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Πριν απο λίγες ημέρες άλλωστε είχαμε περιστατικό και με μετανάστες που πήγαν να προσεγγίσουν τη Μύκονο και τώρα έχουμε τα παραπάνω περιστατικά.

Μάλιστα σήμερα (25/6) είχαμε νέα πρόκληση από την Τουρκία που συνέλαβε Έλληνα για αδιανόητο λόγο. ενώ μόλις χθες (24/6) ο Τσαβούσογλου  έκανε λόγο για για αλλαγή συνόρων, ο οποίος άθελά του «έκαψε» την Τουρκία δίνοντας πλεονέκτημα στην Ελλάδα.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.