ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Στην αρμοδιότητα του προέδρου πλέον η επιστράτευση και την κήρυξη πολέμου – Πάει σε πόλεμο ο Ερντογάν;

Ο Ερντογάν αλλάζει τον κανονισμό για την πραγματοποίηση επιστράτευσης και της κήρυξης πολέμου, περνώντας τη στη δικαιοδοσία του προέδρου.
Τουρκία: Στην αρμοδιότητα του προέδρου πλέον η επιστράτευση και την κήρυξη πολέμου – Πάει σε πόλεμο ο Ερντογάν;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει την κατάσταση επιστράτευσης και κήρυξης πολέμου. Πλέον δεν θα αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος!.

Η κίνηση αυτή είναι μία ακόμη κίνηση επίδειξης δύναμης του Ερντογάν, που δίνει όλο και περισσότερες εξουσίες στον εαυτό του.

Μάλιστα υπήρξε, έκπληξη, αιφνιδιασμός και πληθώρα συζητήσεων επί του θέματος στην γειτονική χώρα. Πολλοί είναι εκείνοι που απόρησαν για τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου και το ερώτημα είναι αν σκοπεύει να οδηγήσει την Τουρκία σε κάποιον πόλεμο σύντομα.

Η απάντηση που έδωσε ο 70χρονος πρόεδρος ήταν οτι η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου να μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι δυνάμεις  από κατάσταση ειρήνης σε κατάσταση πολέμου.

Μάλιστα σύμφωνα με αναλυτές ενδέχεται η κίνηση αυτή να σχετίζεται με την πρόθεση της Τουρκίας να μπει στο Ιράκ εναντίον του PKK.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Στην αρμοδιότητα του προέδρου πλέον η επιστράτευση και την κήρυξη πολέμου – Πάει σε πόλεμο ο Ερντογάν;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.