Τουρκία: Τέλος το πάρτι Ερντογάν – Μέρκελ στις γερμανοτουρκικές σχέσεις αφού όπως φαίνεται πρώτη πολιτική δύναμη στην Γερμανία αναδεικνύονται οι Πράσινοι που θέλουν εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.

Οι Πράσινοι είναι αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην Γερμανία, η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα, καθώς προηγούνται με ελάχιστη διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Εάν είχαμε εκλογές στην Γερμανία την ερχόμενη Κυριακή, το κόμμα των Πρασίνων θα λάμβανε το 25% των ψήφων (- 1% σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση του ARD), ενώ Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα έρχονταν δεύτερο κόμμα με 24% των ψήφων.

Ενδεχόμενη συμμαχία Πρασίνων και CDU/CSU θα εξασφάλιζε κοινοβουλευτική πλειοψηφία (49%), ενώ ένας δυνητικός συνασπισμός Πρασίνων, SPD και FDP θα ήταν ακόμη ισχυρότερος με 52%.

Οι πράσινοι έχουν εκφράσει την θέση πως απαιτείται ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Μάλιστα, το Κόμμα των Πρασίνων, πριν από λίγο καιρό, κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής με το οποίο ζητούσε από την κυβέρνηση να διακόψει την παράδοση στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία καθώς και να ανακαλέσει την αδειοδότηση για την εξαγωγή των γερμανικών υποβρυχίων Τ-214 στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Αναλαμβάνουν οι Ισραηλινοί τα ελληνικά S70 και Apache

Bayraktar: Δείτε το ηλεκτρονικό Iron Dome του Ισραήλ – Τέλος τα drones