ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale

Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale αφού οι S-400 δεν τα... βλέπουν και να φτιάξουν οι σχέσεις με την Γαλλία
Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale

Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale αφού οι S-400 δεν τα… βλέπουν.

Πριν η Τουρκία αγοράσει τα ρωσικά συστήματα S-400, υπήρχε συζήτηση Παρισιού – Άγκυρας για το ιταλόγαλλικής παραγωγής σύστημα άμυνας SAMP-T, της EUROSAI.

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες για την ένταξη του 120 χλμ εμβέλειας SAMP-T στο σύστημα αεράμυνάς της, για την προστασία των αεροδρομίων της.

Η Άγκυρα ξεκίνησε διαβουλεύσεις για εξομάλυνση των σχέσεων της με τη Γαλλία, η οποιά βρέθηκε απέναντι στην Άγκυρας και στο πλευρό της Ελλάδας κατά την διάρκεια της ελληνοτουρκικής διένεξης.

Στρατιωτικές τουρκικές πηγές τονίζουν ότι το σύστημα πυραύλων SAMP-T</strong> θα ενταχθεί στο σύστημα αεράμυνας της χώρας.

Η Άγκυρα πριν αγοράσει το S-400, διαπραγματεύτηκε ένα κοινό πρόγραμμα παραγωγής με τη Γαλλία και την Ιταλία και υπογράφηκε σύμβαση για κοινές μελέτες το 2018. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Γάλλου ομολόγου του Μακρόν από πέρυσι, προέκυψε το ζήτημα SAMP-T.

Ο Μανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που σταμάτησε τη διαδικασία, αλλά επανήλθε με πρόταση για κοινή παραγωγή του SAMP-T.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: O Ακάρ ζήτησε το κινητό του Παναγιωτόπουλου

Harpoon: Οι πύραυλοι που δίνουν οι Αμερικάνοι για τα ελληνικά F-16 Viper

Τουρκία: Θέλει γαλλικούς πυραύλους για να αντιμετωπίσει τα Rafale

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.