ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο

Τουρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ - Προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στο Κεντρικό Αιγαίο από την Άγκυρα με το«σαπάκι» να κάνει έρευνες.
Τουρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ - Προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στο Κεντρικό Αιγαίο από την Άγκυρα με το«σαπάκι» να κάνει έρευνες.

Τουρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ – Προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στο Κεντρικό Αιγαίο από την Άγκυρα η οποία έστειλε «σαπάκι» να κάνει έρευνες που δεν μπορεί να… κάνει.

Η Άγκυρα το πήρε απόφαση να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Κεντρικό Αιγαίο, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με την εγκυρότατη Κύρα Αδάμ να επιχειρεί να περάσει την τουρκική προκλητική παρανομία σε βάρος των εθνικών συμφερόντων στο Αιγαίο κάτω από το ραντάρ.

Όπως σημειώνεται η Αθήνα «δεν καταγγέλλει το γεγονός ως οφείλει στον ΟΗΕ, αφού η Τουρκία παραβιάζει ξεδιάντροπα το Δίκαιο της Θάλασσας, που δεν επιτρέπει ενέργειες σε μη οριοθετημένη- αμφισβητούμενη ΑΟΖ/ΥΦ».

«Η πονηρή Τουρκία, αφού «τεστάρισε» τις (ανύπαρκτες) αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς με τις ΝΟΤΑΜ τύπου Β τις παραμονές της έναρξης των διερευνητικών συνομιλιών, προχωρά τώρα σε έρευνες στην «τουρκική» ΑΟΖ στο Αιγαίο» τις παραμονές της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών».

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η Γαλλία προειδοποίησε την Ελλάδα με αφορμή την έξοδο του Τσεσμέ στο Αιγαίο.

«Να είστε έτοιμοι», τόνισε πηγή από το Παρίσι.

Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει την περιοχή του Αιγαίου από τον 25ο μεσημβρινό.

Το Τσεσμέ είναι «φορτωμένο» με αρκετούς Τούρκους στρατιώτες, γεγονός όμως που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου σκάφους.

Οπως αναφέρει ο veteranos.gr πάει το χάσαμε το μυαλό πατριώτη αφού με ειρωνική διάθεση και δόσεις χιούμορ οι «Ναυταίοι» αντιμετωπίζουν την εισβολή του Τούρκικου Πλοίου που λόγω καιρού έχει καθίσει σαν νεροχελώνα ανατολικά της Ίμβρου και δεν λέει να κουνηθεί μήτε μίλι.

Ενώ όπως άπαντες γνωρίζουν στο Τούρκικο δεν έχει μόνο πλήρωμα αλλά ενόπλους Τούρκους Στρατιώτες που ανάθεμα αν γνωρίζει κανείς Κολύμπι!

Σχετικά λοιπόν με το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ (A599) μια άπαιχτη ατάκα φιλοξένησε ο «Βηματοδότης». Το «Τσεσμέ» είναι ένα πολύ παλιό καράβι με τα ξεπερασμένα ερευνητικά συστήματα, έβγαινε χρόνια πριν στο Αιγαίο…

Έτσι δεν είναι λίγοι στο Πεντάγωνο που ναι μεν καταγράφουν τη νέα τουρκική πρόκληση, αλλά δεν παύουν να την αντιμετωπίζουν & με το ανάλογο χιούμορ.

Στο ΓΕΝ θα παρακολουθούν από κοντά το Τσεσμέ, «μπας και χρειαστεί να προστρέξουν να ρυμουλκήσουν και σώσουν τον κόσμο από πιθανό… ναυάγιο», αφού τόσο παλιό είναι το τουρκικό σκάφος.

Τουρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Ακόμα μπορούν να τα αλλάξουν όλα υπέρ τους οι ΗΠΑ με δύο Arleigh Burke

Ελληνοτουρκικά: Περιζήτητες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το ξύλο στους Τούρκους

Toυρκία: Θυσιάζει το σαπάκι Τσεσμέ για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ