ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το έχει αποφασίσει ο Ερντογάν! – Προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα

Ο Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα - Η ανάλυση του καθηγητή κ Μάζη.
Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα - Η ανάλυση του καθηγητή κ. Ιωάννη Μάζη.

Εξακολουθεί να το πηγαίνει προς… πόλεμο η Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν ακολουθεί πολιτική η οποία αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε κάποιο «θερμό επεισόδιο) με την Ελλάδα.

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών υποστήριξε στο Kontra News πως η Τουρκία προετοιμάζει τους πολίτες της για σύρραξη με την χώρα μας!

«Η Τουρκία δημιουργεί μια μαγική εικόνα στην διεθνή κοινότητα, χρησιμοποιώντας την ελληνική επιχειρηματολογία με πρόσημο μείον, μπροστά. Θέλει να ενσπείρει την αμφιβολία στη διεθνή κοινότητα και παράλληλα να προετοιμάζει τον λαό της, για μία σύρραξη με την Ελλάδα. Αυτή είναι η βούληση των Τούρκων», είπε αρχικά ο καθηγητής.

Και συμπλήρωσε όντας αναλυτικότερος: «Προσέξτε όμως. Οι Τούρκοι σκέπτονται δυναμικά. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την κρατούσα κατάσταση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κρίνουν για το επόμενο βήμα. Ως κοινό παρονομαστή όμως κρατούν απαραίτητα την ετοιμότητα του λαού και του στρατού τους, εναντίον της Ελλάδας. Και αναλόγως θα κρίνουν. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Γιατί. Πολεμικές ενέργειες η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας έχει κάνει ουκ ολίγες. Και άσχετο αν η Ελλάδας θέλει να τις αγνοεί Όταν έχεις δηλαδή υπερπτήση και σε πυκνότητα 80-90 την εβδομάδα. Και μάλιστα εσχάτως, ποιοτική αναβάθμιση με νυχτερινές υπερπτήσεις, ιδιαίτερα στο θερμό τρίγωνο της περιοχής δυτικώς των Δωδεκανήσων Κανδελιούσσα κτλ, αυτό τι σημαίνει: Σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή να κάνουμε την κίνηση.

Αν τώρα μπορούμε διπλωματικά να οδηγήσουμε την Ελλάδα να κάνει τις παραχωρήσεις που θέλουμε, έχει καλώς. Αλλιώς θα κρίνουμε βάσει του μομέντουμ (πχ. η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) και θα κάνουμε ανάλογη κίνηση».

Μάλιστα πρόσθεσε πως «… στην Τουρκία υπάρχουν αντιπολιτευτικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να εξωθήσουν τον Ερντογάν να κάνει το απονενοημένο, ελπίζοντας ότι θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο κύρος του και θα καταρρεύσει. Γιατί όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα εάν δεχθούν ισχυρό πλήγμα στο κύρος τους καταρρέουν και στη συνέχεια θα αναλάβουν αυτοί»

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε ο καθηγητής κ. Μάζης για Ελλάδα και Τουρκία


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ