ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Παραμένουν μεγάλο πρόβλημα οι Γάλλοι για τους Τούρκους.
Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων αν τελικά τα πάρουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι έχουν βαλθεί να βρουν τρόπο να προμηθευτούν μαχητικά νέας γενιάς, καθώς βλέπουν πως χάνουν την αεροπορική υπεροχή από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ώρα που η Αθήνα έχει Rafale, θα πάρει F-35 και πιο μετά τα Rafale F5, την ίδια ώρα, η Άγκυρα βλέπει τον στόλο των αμερικανικών F-16 της να γερνάει, χωρίς να μπορεί να τον αντικαταστήσει.

Οι Αμερικανοί καθυστερούν την απάντησή τους στο τουρκικό αίτημα για την αγορά 40 F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80, με αποτέλεσμα η Τουρκία να στραφεί στην επιλογή των Eurofighter.

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα προβλήματα είναι πολλά. Πρώτο απ’ όλα ο ρυθμός παράδοσης των Eurofighter, τα οποία η Τουρκία θα τα δει να μπαίνουν στα τουρκικά υπόστεγα σε έξι με οκτώ χρόνια.

Δεύτερο πρόβλημα οι… Γάλλοι, καθώς τα Eurofighter διαθέτουν του γαλλικούς υπερπυραύλους Meteor, τους οποίους δεν είναι σίγουρο πως το Παρίσι θα θελήσει να πάρει η Τουρκία.

Έτσι, υπάρχει η περίπτωση οι Τούρκοι να βρεθούν με Eurofighter με ραντάρ AESA και να μην έχουν πυραύλους με μεγάλο βεληνεκές να βάλουν στα αεροπλάνα τους, τα οποία θα αναγκαστούν να τα φορτώσουν με τουρκικούς (σ.σ. κόπιες κινεζικούς δλδ) πυραύλους.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μαχητικά θα έχουν απέναντί τους ελληνικά Rafale με υπεραντάρ και φορτωμένα με Meteor, που θα κλειδώνουν τα τουρκικά Eurofighter (σ.σ. έστω ότι τα παίρνουν οι Τούρκοι), ήδη από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Διαβάστε επίσης:

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Τουρκία: Το ΣΟΚ με τα Eurofighter Tranche 4 που θέλουν να πάρουν οι Τούρκοι – Οι απίστευτες ημερομηνίες παράδοσης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.