Τουρκία: Μηχανισμό απειλής, χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας το γνωστό παραμύθι για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Μηχανισμό απειλής είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας το γνωστό παραμύθι για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Την ώρα που η κατάρρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην δημοσκοπήσει για την προεδρία στην Τουρκία συνεχίζεται, εκείνος συνεχίζει να «επενδύει» στο μίσος του για την Ελλάδα.

Με νέες δηλώσεις που έκανε, παρουσίασε την Τουρκία σαν… θύμα της χώρας μας που κινδυνεύει από τις Ένοπλες δυνάμεις σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο.

Μάλιστα ο Ερντογάν έριξε και τις απειλές του κατά της Ελλάδας για μία ακόμη φορά, κουνώντας το δάχτυλο, την ώρα που η δική του χώρα δεν σταματά τις προκλήσεις. Μία εφαρμόζοντας επεκτατική πολιτική, μία μετατρέποντας ελληνικούς ναούς και μνημεία σε τζαμιά και μία «σπρώχνοντας» λαθρομετανάστες προς την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε από Κωνσταντινούπολη ο ΣΚΑΪ, ερωτηθείς ο Ερντογάν στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης κατά της Ελλάδας, απάντησε:

«Νομίζω ότι τα σημεία που έχω εκφράσει και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι εξαιρετικά σαφή. Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ανεξήγητη.

Από τη μια υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, ορισμένα εκ των οποίων εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300.

Έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για τους S-300 της Ελλάδας από αυτούς που μίλησαν για τoυς δικούς μας S-400;

Οι S-300 είναι επίσης της Ρωσίας και οι S-400 είναι της Ρωσίας. Αλλά δεν λένε τίποτα γι αυτό.

Συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά ακριβώς κάτω από τη μύτη μας ενάντια στο αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς που προκύπτει από συνθήκες.

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η ίδρυση βάσεων. Η Αμερική οδηγεί σε αυτό. Εάν έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον κ. Πρόεδρο, όταν πάμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα αναφερθούν τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το σημείο και θα μιλήσουμε για αυτά τα θέματα.

Από την άλλη, υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των ναυτικών δικαιοδοσιών.

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει αποδεκτό. Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, εργάζονται σχεδόν σαν μηχανισμός απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα.

Αντιλαμβάνομαι ότι το καταλαβαίνουν και αυτοί», κατέληξε ο Ερντογάν.

Ολα αυτά την ώρα που ακραίος εθνικιστής, Δήμαρχος Μπολού και πολιτικός του κόμματος CHP στην Τουρκία προέβη σε αδιανόητη δήλωση, οτι