Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει στις εκλογές εναντίον όλων των υποψήφιων αντιπάλων του!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να χάσει σε εκλογές εναντίον όλων των υποψήφιων αντιπάλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metropoll.

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ωστόσο μια από τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον «χαντάκωσε»!

Η γείτονας χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο, καθώς σε ένα χρόνο περίπου έχουμε γενικές εκλογές. Οι τουρκικές γενικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol, εάν ο Ερντογάν και ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς «περάσουν» στον «δεύτερο γύρο», μόλις το 36% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Ερντογάν έναντι 50% του αντιπάλου του.

Από την άλλη πλευρά, στον δεύτερο γύρο, το 47,6% των ψηφοφόρων εναντίον του Ερντογάν δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το 43,2% την Πρόεδρο του Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ και το 42,7% τον ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι προηγούμενες γενικές εκλογές στην Τουρκία διεξήχθησαν στις 24 Ιουνίου 2018 και σηματοδότησαν τη μετάβαση από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα σε ένα προεδρικό, όπως επικυρώθηκε από τους ψηφοφόρους στο αμφιλεγόμενο συνταγματικό δημοψήφισμα του 2017.