ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Τρέλα των Τούρκων για τους σεισμικούς απομονωτές – Ποια η τιμή τους

Το 1921 ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Λάιντ Ράιτ ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε την ιδέα.
Τουρκία: Τρέλα των Τούρκων για τους σεισμικούς απομονωτές – Ποια η τιμή τους

Τουρκία: Τρέλα των Τούρκων για τους σεισμικούς απομονωτές στα κτίρια και ποια η τιμή τους.

Το 1921 ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Λάιντ Ράιτ ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε την ιδέα της απομόνωσης της βάσης στα θεμέλια του ξενοδοχείου Imperial στο Τόκιο.

Το 1969, η πρώτη κατασκευή σεισμικής μόνωσης από καουτσούκ στον κόσμο εφαρμόστηκε από Ελβετούς μηχανικούς σε κτίριο δημοτικού σχολείου στα Σκόπια.

Τουρκία: Τρέλα των Τούρκων για τους σεισμικούς απομονωτές – Ποια η τιμή τους

Αντισεισμικός απομονωτής είναι ένα σύστημα μείωσης φορτίων κατά την διάρκεια ενός σεισμού, καθώς μειώνονται οι σεισμικές δυνάμεις που μεταφέρονται από το έδαφος στην κατασκευή με την τοποθέτηση εύκαμπτων στοιχείων απορρόφησης ενέργειας μεταξύ του εδάφους και της βάσης της κατασκευής.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

«Ο μέσος όρος τιμής του μονωτήρα που προμηθεύεται από το εξωτερικό είναι περίπου 6.000 δολάρια. Παράγοντες όπως ο αριθμός των ορόφων, οι κολώνες, η σεισμική ζώνη και τα ισόγεια ακίνητα στο κτίριο προκαλούν επίσης αύξηση της τιμής. Κατά μέσο όρο χρησιμοποιούνται 40 μεταφορείς για ένα 5όροφο κτίριο με 4 διαμερίσματα. Το κόστος του κτιρίου υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια 560 χιλιάδες TL (σ.σ. περίπου 220.000 ευρώ)», αναφέρει το τουρκικό tv100.com.

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία εμφανίστηκε ο Τούρκος εργολάβος του θανάτου, το οποίου όλα του τα κτίρια που κατασκευσάστηκαν μετά το 2012 έπεσαν από τους δύο σεισμούς.

Πρόκειται για τον Χικμέτ Γκουνσάι, ο οποίος ίδρυσε την κατασκευαστική Özburak İnşaat, της οποίας όλα τα κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά το 2012 έπεσαν από τους σεισμούς.

Αν και τα κτίρια της Özburak İnşaat διαφημίζονταν πως έχουν κατασκευαστεί με τα καλύτερα υλικά και τεχνολογία, τελικά έπεσαν όλα στα τραπουλόχαρτα και έγιναν παγίδα θανάτου για εκατοντάδες Τούρκους.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτός είναι ο Τούρκος εργολάβος του θανάτου – Όλα του τα κτίρια έπεσαν

Τουρκία: Μετά τους σεισμούς έρχονται ο τέτανος και τα ποντίκια – Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Τρέλα των Τούρκων για τους σεισμικούς απομονωτές – Ποια η τιμή τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.