ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Τσαντίστηκε η Ρωσία με τα Bayraktar – Ετοιμάζει τρομακτικό χτύπημα;

«Φουντώνει» και πάλι το σκηνικό ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία με φόντο τα Bayraktar από την Τουρκία.
Τουρκία: Τσαντίστηκε η Ρωσία με τα Bayraktar – Ετοιμάζει τρομακτικό χτύπημα;

Όπως μεταφέρει το σάιτ «cumhuriyet», τα Bayraktar που προμηθεύτηκε η Ουκρανία από την Τουρκία έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Η Ουκρανία είχε αγοράσει οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία.

Στις 26 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μοιράστηκαν βίντεο με το Bayraktar TB2 SİHA που πυροβολούσε ένα οβιδοβόλο που χρησιμοποιούσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Donbass.

Αυτό προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από τη Ρωσία δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα ο Vasily Nebenzya δήλωσε ότι η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από την Ουκρανία στο Donbass θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες που το Κίεβο δεν μπορεί να φανταστεί».

Ο Nebenzya επέστησε την προσοχή στις «ειδήσεις για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιτίθεται στο πυροβολικό στο Donbass, το οποίο δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διοίκησης του Κιέβου από το 2014, μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε με τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανεξαρτησία στο στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν οι Ουκρανοί».

Τονίζοντας τα λόγια του Γενικού Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valeriy Zaluzhny ότι «…οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν άδεια για επίθεση», ο Nebenzya δήλωσε ότι αυτό είναι αντίθετο με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Και κατέληξε λέγοντας πως:

«Τα παιχνίδια με drone μπορεί να οδηγήσουν σε συνέπειες που η Ουκρανία δεν μπορούσε καν να φανταστεί. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. «Θα έπρεπε να το καταλάβουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβουν».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

?>