Το... χαβά της η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, με ένα τουρκικό drone να «κόβει βόλτες» στο Αιγαίο την Παρασκευή (3/6).

Το... χαβά της η Τουρκία, συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, με ένα τουρκικό drone να «κόβει βόλτες» στο Αιγαίο την Παρασκευή (3/6).

Συνεχίζει τις εξοργιστικές προκλήσεις της σε βάρος της Ελλάδας η Τουρκία. Υπερπτήσεις ακόμη και από μη επανδρωμένα αεροσκαφη στο Αιγαίο, παρά τα αυστηρά μηνύματα από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή (3/6) ένα τουρκικό Bayraktar, τύπου UAV «έκοβε βόλτες» στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο,  παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στις 10:10 έκανε υπερτπήσει πάνω από την Κανδελιούσσα Νισύρου, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 10:40 περίπου επανέλαβε την παραβίαση, σε υψόμετρο 19.000 ποδιών.

Διαβάσατε νωρίτερα στο Sportime το παραλήρημα του Τύπου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα ελληνικά νησιά, Μάλιστα το θράσος των τουρκικών ΜΜΕ έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε καλούν τους Τούρκους να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους στα ελληνικά νησιά

με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ρίχνει τα «καρφιά» του προς την Τουρκία: «Στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας, αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Απο την πλευρά τους οι Τούρκοι προσπάθησαν να δείξουν ότι και καλά δεν τους πείραξε τόσο η περιοδεία Μητσοτάκη σε Ψέριμο, Κω και Αστυπάλαια, με τον Ομερ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κυβερνώντος κόμματος, να ισχυρίζεται ότι «… ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ψέριμο για λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Τέλος σαφής και ο Νίκος Δένδιας ο οποίος από το Βελιγράδι έστειλε το δικό του μήνυμα στους προκλητικούς Τούρκους. «Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου θέτοντας αβάσιμους ισχυρισμούς. Εμείς απορρίπτουμε πλήρως αυτούς τους ισχυρισμούς και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας. Τα συμφέροντά μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας, τα συμφέροντα μας βασίζονται στην Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα έκανε και ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς. «Η Δημοκρατία της Σερβίας παραμένει απόλυτα συνεπής στην υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, στην ξηρά αλλά και στη θάλασσα, βάσει του διεθνούς δικαίου συμπεριλαμβανομένων και του δικαίου της θάλασσας» επισήμανε στην δήλωση του ο Νίκολα Σελάκοβιτς.