ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ξέφυγαν στο CNN TURK – Δείχνουν πόλεμο στην Κρήτη

Ξεφεύγουν τα πράγματα στην Τουρκία που βάζει στο παιχνίδι και την Κρήτη, μιλώντας ακόμη και για πόλεμο!
Τουρκία: Ξέφυγαν στο CNN TURK - Δείχνουν πόλεμο στην Κρήτη

Την προκλητική ρητορική τους συνεχίζουν στην Τουρκία, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, να κάνουν λόγο ακόμη και για πόλεμο στην Κρήτη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το CNN Turk.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι τούρκοι έχουν ξεφύγει πλέον για τα καλά καθώς μιλούν ανοιχτά για ένα πιθανό σημείο σύγκρουσης στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης καθώς το μνημόνιο που έχουνε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται κατά τα λεγόμενα τους, σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Τουρκία: Ξέφυγαν στο CNN TURK – Δείχνουν πόλεμο στην Κρήτη

Τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα έχουν ειπωθεί από την ηγεσία της χώρας και από τους ανθρώπους τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μόνο τυχαία δεν είναι.

Ειδικότερα, οι τούρκοι που έχουν στόχο τη δημιουργία θερμού επεισοδίου, προκαλούν σε κάθε επίπεδο και πλέον βάζουν στο παιχνίδι και το Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Αφορμή για τους τούρκους στάθηκε ένα σενάριο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, σημειώνοντας πως «ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά. Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία».

Φυσικά, στο παιχνίδι μπαίνει και η στρατικοποίηση των νησιών, το αγαπημένο θέμα της Τουρκίας για να χτυπήσει την Ελλάδα, λέγοντας πως ο στρατός πήγε σε νησιά που δεν έχει  καθοριστεί η κυριαρχία τους, πριν από τους S-300.

Θυμίζουμε πως αυτή δεν είναι η μοναδική πρόκληση των τελευταίων ημερών καθώς πρόσφατα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ανέφεραν πως «Οι Έλληνες φοβούνται τα νέα Bayraktar, αν γίνει πόλεμος δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

Ακόμη ο τουρκικός Τύπος σημειώνει πως «στις ελληνικές ειδήσεις, σημειώνεται ότι “η Ελλάδα σχεδιάζει προληπτικά μέτρα κατά των τουρκικών UAV. Συγκεκριμένα γίνεται επένδυση σε συστήματα αντι-UAV όπλα που παράγονται από το Ισραήλ και θα μεταφερθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με μεγάλη μυστικότητα

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ