ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά drones: Γι’ αυτό παραβιάζουν τις νύχτες τον Εθνικό Εναέριο χώρο

Νέα δεδομένα φέρνει η Τουρκία στο Αιγαίο με τις περισσότερες παραβιάσεις να γίνονται πλέον από drones και μάλιστα τη νύχτα.
Τουρκικά drones: Γι’ αυτό παραβιάζουν τις νύχτες τον Εθνικό Εναέριο χώρο

Σε διαρκή ετοιμότητα κρατάνε το Ελληνικό σύστημα αεράμυνας και την Πολεμική Αεροπορία τα μη επανδρωμένα Τουρκικά drones (UAV) τύπου Anka και Bayraktar τα οποία επιχειρούν πάνω από Ελληνικά μικρά νησιά όπως η Κίναρος και η Λέβιθα.

Η Τουρκία δε φαίνεται διατεθιμένη να βάλει «τελεία» στις συνεχείς προκλήσεις της προς τη χώρα μας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα να «τερματίζει» την προκλητικότητα με ανοιχτή απειλή πολέμου προς την Ελλάδα.

Οι υπερπτήσεις στον Ελληνικό εναέριο χώρο συνεχίζονται με τα Τουρκικά drones να βρίσκονται πλέον στο προσκήνιο καθώς είναι αυτά τα οποία κάνουν το μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων.

Οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν αφορούν αποστολές αναγνώρισης, επιβεβαίωσης θέσεων και συλλογής πληροφοριών σχετικά µε τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων ∆υνάµεων.

Πολλές από αυτές γίνονται πλέον τις νυχτερινές ώρες σε μια κίνηση που συμβαδίζει με τις δηλώσεις του Ερντογάν «θα έρθουμε νύχτα», υπονοώντας ότι θα κάνει επίθεση κάποιο βράδυ στη χώρα μας.

Τουρκικά drones: Αυτό προσπαθούν να πετύχουν

Από την Ελλάδα θεωρείται πως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για να δημιουργήσει η Τουρκία νέα επιχειρησιακά δεδομένα στο Αιγαίο φέρνοντας «καινοτομίες» στην αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας κάνοντας ταυτόχρονα και μια προσπάθεια να γίνει «συνήθεια» ότι τα εδάφη αυτά είναι αμφισβητούμενα.

Ακόμη, η αναχαίτιση των μη επανδρωμένων drones είναι μία διαφορετική ιστορία σε σχέση με τα μαχητικά αεροσκάφη. Αυτό διότι τα drones δε μπορούν να δεχτούν υποδείξεις μέσω ασυρμάτου να φύγουν από την περιοχή ενώ ακόμη και ο εγκλωβισμός τους από τα συστήματα αεράμυνας δεν είναι ικανός από μόνο του να τα διώξει από το Ελληνικό FIR.

Παράλληλα από την Ελληνική πλευρά οι συνεχείς πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των απειλών είναι ένας στόχος των Τούρκων οι οποίοι μπορούν να χειρίζονται τα drones από απόσταση.

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση με πολεμικές ιαχές – Τι επιδιώκει να πετύχει

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Καμπάνα» στην Τουρκία – Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.