Τουρκικά υποβρύχια: Το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει να είναι αδιαπέραστο το Αιγαίο από τα τουρκικά υποβρύχια, 365 μέρες το χρόνο.

Μέσα στην περίοδο της σοβούσας κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, τα τουρκικά υποβρύχια πολλές φορές κυνηγήθηκαν πίσω στην Τουρκία από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, όταν εντοπίστηκαν

Τουρκικά υποβρύχια: Το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει να είναι αδιαπέραστο το Αιγαίο από τα τουρκικά υποβρύχια, 365 μέρες το χρόνο.

Οι Τούρκοι παραλαμβάνουν έξι 214 υποβρύχια από την Γερμανία όμως έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος.

Τουρκικά drone: Το σχέδιο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστροφή τους

Οι Τούρκοι για να προμηθεύσουν τα 214 με τουρκικό εξοπλισμό έχουν αυξήσει το μέγεθος των «αόρατων» γερμανικών υποβρυχίων.

Οι ηχοσημαντήρες που έχουν ποντίσει οι Έλληνες στο Αιγαίο δίνουν τον πλήρη έλεγχο στην Αθήνα στην περιοχή, η οποία έχει μετατραπεί σε «ελληνική λίμνη».

Το μικρό μέγεθος των γερμανικών 214 τα κάνει ιδανικά για να επιχειρούν «αόρατα» στο Αιγαίο, όμως οι Τούρκοι απεμπόλησαν αυτό το πλεονέκτημα, αυξάνοντας το μέγεθός τους.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι ηχοσημαντήρες με τους οποίους έχουν «παγιδεύσει» οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το Αιγαίο, το έχουν κάνει απόρθητο για τα τουρκικά υποβρύχια.

Μόλις ξεμυτήσει ένα τουρκικό υποβρύχιο οι ηχοσημαντήρες στέλνουν σήμα και από εκεί και πέρα η αντιμετώπιση των Τούρκων είναι θέμα ρουτίνας.

Μάλιστα μέσα στην περίοδο της σοβούσας κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τα τουρκικά υποβρύχια πολλές φορές κυνηγήθηκαν πίσω στην Τουρκία από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, όταν εντοπίστηκαν.

Toυρκικά υποβρύχια: Το μοιραίο λάθος των Τούρκων με τα 214 που θα τους κοστίσει

Την ίδια ώρα το μικρό μέγεθος των γερμανικών 214 τα κάνει ιδανικά για να επιχειρούν «αόρατα» στο Αιγαίο.

Η όποια ελπίδα των Τούρκων αφορά στην ανοιχτή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου και αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία έχει μεταφέρει την ένταση από το Αιγαίο στην περιοχή μεταξύ Κρήτη, Καστελόριζου και Κύπρου.