ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά υποβρύχια: Το αδιέξοδο των Τούρκων – Τα 214 των Τούρκων δεν θα είναι τα ίδια με τα ελληνικά

Τουρκικά υποβρύχια: Το αδιέξοδο των Τούρκων για τα 214 υποβρύχιά τους - Έριξαν το πρώτο στο νερό και ετοιμάζουν τα τεστ όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο
Τουρκικά υποβρύχια: Το αδιέξοδο των Τούρκων – Τα 214 των Τούρκων δεν θα είναι τα ίδια με τα ελληνικά

Τουρκικά υποβρύχια: Το αδιέξοδο των Τούρκων για τα 214 υποβρύχιά τους – Έριξαν το πρώτο στο νερό και ετοιμάζουν τα τεστ όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο

Το τουρκικό υποβρύχιο TCG PİRİREİS, στο οποίο οι Τούρκοι στηρίζουν πολλά για την επικράτησή τους στην Ανατολική Μεσόγειο, κατασκευάστηκε σε συνεργασία της γερμανικής ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) αλλά και τουρκικών εταιρείων.

Συνολικά έξι τέτοιου τύπου υποβρύχια θα παραδοθούν στο τουρκικό Ναυτικό.

Τα συγκεκριμένου τύπου υποβρύχια θεωρούνται τα καλύτερα παγκοσμίως μετά τα πυρηνικά υποβρύχια.

Τα έξι τουρκικά υποβρύχια θα είναι τα: TCG Pirireis (S-330) με παράδοση το 2022, TCG Hızır Reis (S-331) 2023, TCG Murat Reis (S-332) 2024, TCG Aydın Reis (S-333) 2025, TCG Seydi Ali Reis (S-334) 2026 και το TCG Selman Reis (S-335), το οποίο θα παραδοθεί στην Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων το 2027.

Τώρα θα ξεκινήσουν τα τεστ για το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο 214, όμως τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα για τους Τούρκους.

Το γεγονός ότι τα ελληνικά 214 έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις βελτιώσεις που έκαναν οι Έλληνες στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Γερμανών.

Έτσι, επειδη η Ελλάδα ήταν συμπαραγωγός των 214, με δικαιώματα εξαγωγής τα οποία άσκησε ποτέ, σίγουρα θα χρειαστούν οι Τούρκοι κάποιες από τις λύσεις που έδωσαν οι Έλληνες.

Τα ελληνικά 214 δεν θα είναι τα ίδια υποβρύχια με τα τουρκικά 214, αφού οι ελληνικές πατέντες δεν θα δοθούν στους Τούρκους, ενώ αντίστοιχα οι Τούρκοι βάζουν δικά τους μηχανήματα.

Έτσι οι Τούρκοι μηχανικοί έχουν ήδη βρεθεί μπροστά στο συγκεκριμένο αδιέξοδο. Να φτιάξουν τα τουρκικά 214 όσο καλά είναι τα ελληνικά χωρίς όμως να ξέρουν πως το έκαναν οι Έλληνες.

Χαρακτηρισιτκό το παράδειγμα με το τροφοδοτικό που χρειάζονταν τα ελληνικά υποβρύχια, για το οποίο γερμανική εταιρεία ζητούσε 60.000 ευρώ. Τελικά, οι τεχνικοί του Π.Ν. κατάφεραν να το κατασκευάσουν μόνοι τους με κόστος λιγότερο από 1.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το παχνίδι της Ελλάδας με την LOR – Στόχος όχι οι φρεγάτες αλλά τα Arleihg Burke

Τούρκοι: Ρίξαμε το πρώτο τούρκικο 214 στο νερό – Ερχόμαστε Γαλάζια Πατρίδα λένε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκικά υποβρύχια: Το αδιέξοδο των Τούρκων – Τα 214 των Τούρκων δεν θα είναι τα ίδια με τα ελληνικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.