ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Η παρουσία του Amazon 4x4 στη Ράκα ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το πώς τουρκικές πλατφόρμες καταλήγουν σε συριακό πεδίο μάχης.
Τουρκικό Amazon 4×4 εμφανίστηκε σε μέτωπο της Ράκα

Εικόνες που κυκλοφορούν από το συριακό θέατρο επιχειρήσεων δείχνουν ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο Amazon 4×4 τουρκικής κατασκευής να εμφανίζεται σε δράση στην ευρύτερη περιοχή της Ράκα. Το υλικό δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από επίσημη πηγή όμως η αναγνώριση του τύπου του οχήματος βασίζεται σε χαρακτηριστικά του σκάφους και στη διάταξη του πύργου που φαίνεται επάνω.

Το Amazon είναι πλατφόρμα της BMC στην κατηγορία 4×4 με λογική χρήσης σε ασύμμετρο περιβάλλον και δυνατότητα ενσωμάτωσης τηλεχειριζόμενων σταθμών οπλισμού. Σε δημόσιες τεχνικές περιγραφές η ίδια η εταιρεία δίνει έμφαση στη χρήση σε σύνθετα πεδία και στη δυνατότητα τηλεχειρισμού σε συγκεκριμένες συνθήκες ορατότητας. Στις εικόνες που αναπαράγονται το όχημα μοιάζει να φέρει σταθμό SARP της ASELSAN ένα σύστημα που είναι σχεδιασμένο για επιτήρηση ημέρας νύχτας και βολή με σταθεροποίηση από κινούμενο όχημα με επιλογές οπλισμού όπως πολυβόλα 12,7 χιλιοστών ή 7,62 χιλιοστών ή εκτοξευτή 40 χιλιοστών.

Αν το υλικό αποδειχθεί πρόσφατο η ουσία δεν είναι μόνο το όχημα αλλά το ίχνος ενεργής εμπλοκής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στη Συρία, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

πηγή φωτογραφίας: bmc.com.tr

Με πληροφορίες από το savunmasanayist.com

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά