ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Ανατροπή στους αιθέρες του Αιγαίου με 38 Black Hawk που θα ενισχύσουν την πολεμική αεροπορία της Ελλάδας.
Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της ξένες χώρες, όπως συνέβη πρόσφατα με την υπογραφή της νέας ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της προκειμένου να είναι πανέτοιμη απέναντι σε κάθε πρόκληση από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας πρόκειται να ενισχυθεί με την απόκτηση 38 Αμερικάνικων Black Hawk.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News» και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, το ελληνικό πεντάγωνο σχεδιάζει να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια  στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της ανατολικής Μεσογείου.

Στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για την προμήθεια νέων ελικοπτέρων στην Αεροπορία Στρατού, αντικαθιστώντας τα 80 υπέργηρα μονοκινητήρια UH-1H Huey, που υπερετούν από το πολύ μακρινό πλέον, 1969. Δηλαδή εποχής του πολέμου του Βιετνάμ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα εξηγεί απόστρατος αξιωματικός «το πρώτο Huey» υπηρετεί ακόκομη»!

Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα

Πλέον όμως έχει ωριμάσει ο σχεδιασμός για την απόκτηση των αμερικανικών ελικοπτέρων «Black Hawk» τα οποία η Ελλάδα, αναμένεται να παραλάβει στην πιο εξελιγμένη και σύγχρονη έκδοσή τους την «Μ» ή «Mike», όπως ονομάζεται. Αυτή την έκδοση παραγγέλνουν σε πολύ μεγάλους αριθμούς οι Ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ειδικότερα το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΣ και το ΓΕΑ, ετοιμάζεται να στείλει το προσεχές χρονικό διάστημα επιστολή «Price and Availability» – κοινή για Στρατό και Πολεμική αεροπορία – για την απόκτηση 38 ελικοπτέρωn Black Hawk «Μ» ή «Mike».

Μια κίνηση που θα γείρει ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ της χώρας έναντι της Τουρκίας που βρίσκει συνεχώς κλειστές τις πόρτες από τους Αμερικάνους για την ενίσχυση του δικού της αεροπορικού στόλου.

Την ίδια ώρα σε μια πράξη αντίδρασης σε όλα τα παραπάνω ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές και στέλνει το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» για γεωτρήσεις «σε όλη τη Γαλάζια πατρίδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρόμος για τους Τούρκους τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.