ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Βόμβα Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα ξεκινήσουμε διαδικασία γεωτρήσεων με το Ισραήλ»

Βόμβα από τον Ερντογάν - Έρχονται κοινές γεωτρήσεις από Τουρκία και Ισραήλ
Βόμβα Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα ξεκινήσουμε διαδικασία γεωτρήσεων με το Ισραήλ»

Βόμβα στα ελληνοτουρκικά αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις γενικότερα, έριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αποκάλυψε τη διάθεση που υπάρχει για κοινές γεωτρήσεις από την Τουρκία αλλά και το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν μίλησε για μια ομαλοποίηση σχέσεων της γειτονικής χώρας, τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Ελλάδα και μάλιστα, σύμφωνα με το news.b2green.gr, πρότεινα στον Μπεντζαμίν Νετανιάχου, τη μεταφορά του ισραηλινού αερίου μέσω κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού στις τουρκικές ακτές, ώστε στη συνέχεια να διοχετεύεται στις αγορές της Ευρώπης.

Βόμβα Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα ξεκινήσουμε διαδικασία γεωτρήσεων με το Ισραήλ»

«Αν θέλει ο Θεός δίχως μεγάλη καθυστέρηση θα κάνουμε αυτό το βήμα και θα ξεκινήσουμε τις εργασίες γεώτρησης ενέργειας με το Ισραήλ, κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία γραμμών μεταφοράς ενέργειας όχι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Ειδικά οι ενεργειακές συνεργασίες μπορούν να μας φτάσουν σε πολύ διαφορετικά μέρη. Μιλήσαμε μαζί του ( Νετανιάχου)για τις δυνατότητές μας σε αυτό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η πρόταση αυτή από την Άγκυρα, ήχησε μάλλον με έναν ουδέτερο τρόπο στα αυτιά των Ισραηλινών που θα πρέπει πρώτα να αξιολογήσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα και την Κύπρο, δηλαδή με τις χώρες που ήδη έχει συνάψει συμμαχία.

Φαίνεται πως το Ισραήλ δεν θα περιμένει επ’ αόριστον τι θα αποφασίσει η Κύπρος, στο έδαφος της οποίας συζητείται η δημιουργία μονάδας LNG, που θα υγροποιεί το ισραηλινό αέριο, προκειμένου μετά να εξάγεται με τάνκερ προς την Ευρώπη.

Κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεται ο Ερντογάν και προσπαθεί να μπει σφήνα προκειμένου να ανακατέψει την τράπουλα σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Δείτε και τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης για το θέμα στο κανάλι του ΣΚΑΪ:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.