ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Xαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα – H κυπριακή αντίδραση

Ηχηρό «χαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα!
«Xαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα – H κυπριακή αντίδραση

Ηχηρό μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα έλαβαν Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα τερτίπια τους στην Πύλα, αδιαφορώντας για τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η διεθνής κοινότητα με τη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων σε ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Πύλα «και στο κατοχικό καθεστώς».

Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλίδης έστειλε το μπαλάκι πίσω στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «επαναλαμβάνω ότι η καλύτερη απάντηση στον κ. Ερντογάν δεν είναι τι θα πω εγώ.

Την καλύτερη απάντηση την έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, την έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την έδωσε συνολικά η διεθνής κοινότητα με αυτή την πρωτόγνωρη αντίδραση».

Θυμίζουμε πως στην προσπάθεια τους ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να εμποδίσουν τις παράνομες εργασίες κατασκευής δρόμων στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα δέχθηκαν προπηλακισμούς και φθορές στα οχήματα τους. Ενδεικτική η εικόνα που Τουρκοκύπριοι απομακρύνουν τα αυτοκίνητα του ΟΗΕ με μπουλντόζες.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας πως «με την παρέμβασή τους εναντίον χωρικών και τις ανάρμοστες δηλώσεις τους, οι κυανόκρανοι υπονόμευσαν την αμεροληψία τους και την ήδη πληγωμένη φήμη τους».

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Xαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα – H κυπριακή αντίδραση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.