ENGINE POWER

Η Aston Martin αποκαλύπτει τεράστια έξοδα και απώλεια 53 εκατομμυρίων λιρών

Η Aston Martin λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα και άλλες πηγές εσόδων, όπως κρατικές επιχορηγήσεις, η ομάδα ανέφερε απώλεια £52,9 εκατομμυρίων για το 2022, σε σύγκριση με £43,3 εκατομμύρια το 2021.
Η Aston Martin αποκαλύπτει τεράστια έξοδα και απώλεια 53 εκατομμυρίων λιρών

Η ομάδα της Formula 1 της Aston Martin αντιμετώπισε μια σημαντική οικονομική πρόκληση τη σεζόν του 2022, αναφέροντας απώλεια 53 εκατομμυρίων λιρών.

Αυτό σηματοδότησε αύξηση σχεδόν 9 εκατομμυρίων λιρών από το έλλειμμα του προηγούμενου έτους, παρά τη σημαντική ώθηση των εσόδων από χορηγίες και χρηματικά έπαθλα κατά πάνω από 32 εκατομμύρια £.

Αυτή η οικονομική αλλαγή προήλθε κυρίως από το αυξημένο κόστος που σχετίζεται με το πρώτο έτος των νέων κανονισμών της Formula 1 .

Ως απάντηση σε αυτές τις οικονομικές εξελίξεις, η ομάδα αναδιοργάνωσε και τώρα λειτουργεί με την επωνυμία AMR GP Limited, θυγατρική της AMR GP Holdings Limited. Αν και εμπλέκονται πολλές οντότητες, τα βασικά οικονομικά μεγέθη παραμένουν ουσιαστικά τα ίδια.

 Η Aston Martin τσακίζοντας τους αριθμούς

Τα οικονομικά μεγέθη που γνωστοποιήθηκαν στο κοινό αποκαλύπτουν ότι η AMR GP πέτυχε κύκλο εργασιών £188,7 εκατομμυρίων το 2022, μια αξιοσημείωτη αύξηση από 150,4 εκατομμύρια £ το 2021. Ωστόσο, το συνολικό κόστος των πωλήσεων, το οποίο αντιπροσωπεύει τα πραγματικά έξοδα που πραγματοποιήθηκαν για τη συμμετοχή σε αγώνες F1 , αυξήθηκε στα £152 εκατομμύρια από £107,7 εκατομμύρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα και άλλες πηγές εσόδων, όπως κρατικές επιχορηγήσεις, η ομάδα ανέφερε απώλεια £52,9 εκατομμυρίων για το 2022, σε σύγκριση με £43,3 εκατομμύρια το 2021. Το συνολικό κόστος προσωπικού για τον όμιλο ανήλθε σε £55 εκατομμύρια, αντανακλώντας αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

aston-martin-f1-ergostasio-etaireia-exoda-formula-one-alonso-fernado-2023

Η ομάδα αποκάλυψε έναν συνολικό αριθμό εργαζομένων 504 ατόμων, με 81 να εργάζονται σε διοικητικούς ρόλους και 423 να ασχολούνται με «σχεδιασμό, παραγωγή και τεχνικές» λειτουργίες. Αυτή η επέκταση του αριθμού προσωπικού από 401 το 2021 αντανακλά τη συνεχή ανάπτυξη και ανάπτυξη της ομάδας.

Σε ένα νεύμα για σημαντικές επενδύσεις που έγιναν σε νέες εγκαταστάσεις στο Silverstone, η εταιρεία τόνισε ότι, από τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ο όμιλος είχε δεσμευτεί για κεφαλαιουχική δαπάνη 64.985.490 $ που σχετίζεται με την ανάπτυξη της Aston Martin F1 Campus.

Η συνεισφορά μάρκετινγκ από την Aston Martin Lagonda, την εταιρεία αυτοκινήτων δρόμου, στην ομάδα της F1 για το 2022 αναφέρθηκε σε £19.208.000. Ο αριθμός αυτός αντιπροσώπευε μείωση £844.000 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

 Η Aston Martin και το κόστος επέκτασης

Προέκυψε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια σχετικά με την πληρωμή 1.835.000 $ από την ομάδα στην Falcon Racing Services Inc το 2022 για τις αγωνιστικές υπηρεσίες του Lance Stroll . Περιέργως, αυτό το ποσό ήταν 225.000 $ λιγότερο από αυτό που καταβλήθηκε το 2021. Σε αντάλλαγμα, η Falcon Racing Services Inc παρείχε εισόδημα χορηγίας 1.125.000 $ το 2022.

Η εταιρεία τόνισε επίσης την επέκτασή της πέρα ​​από τις παραδοσιακές δραστηριότητες της F1, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία του τμήματος Τεχνολογιών Performance της Aston Martin, το οποίο «παίρνει τις γνώσεις μας από την πίστα και τις εφαρμόζει σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου». Σημείωσε ότι το τμήμα εξασφάλισε το πρώτο του συμβόλαιο το 2022 και έχει «μια ισχυρή σειρά ευκαιριών ως μέρος του μελλοντικού του σχεδίου ανάπτυξης».

aston-martin-f1-ergostasio-etaireia-exoda-formula-one-alonso-fernado-2023

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!

?>