EXTRATIME

2,4 Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ζητήσει από την Google να «διαγράψει» τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες.

Μήπως τυχαίνει να είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς; Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014, όταν το ευρωπαϊκό δικαστήριο  αποφάσισε πως οι χρήστες του διαδικτύου έχουν το δικαίωμα συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα (https://www.google.com/webmasters/tools/legal-removal-request?complaint_type=rtbf),  να ζητήσουν από τις μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν μια για πάντα τα στοιχεία που τους αφορούν (όνομα, επαγγελματική ιδιότητα κλπ)από τα αποτελέσματα...
2,4 Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ζητήσει από την Google να «διαγράψει» τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες.

Μήπως τυχαίνει να είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς;

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014, όταν το ευρωπαϊκό δικαστήριο  αποφάσισε πως οι χρήστες του διαδικτύου έχουν το δικαίωμα συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα (https://www.google.com/webmasters/tools/legal-removal-request?complaint_type=rtbf),  να ζητήσουν από τις μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν μια για πάντα τα στοιχεία που τους αφορούν (όνομα, επαγγελματική ιδιότητα κλπ)από τα αποτελέσματα αναζήτησης .

Σύμφωνα με  σχετική αναφορά της Google από το 2014 ως σήμερα περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των προσωπικών τους δεδομένων από τα αρχεία της, με τα αιτήματα να προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από ιδιώτες. Συγκεκριμένα το  19.1%  αφορά urls χρηστών, ενώ το 17,6 και το 11,6 αφορούν  sites και social networks αντίστοιχα.

Όσο για τους λόγους της διαγραφής, το 18,1% όσων έκαναν τις αιτήσεις, φαίνεται πως θέλει απλά να ανανεωθούν οι επαγγελματικές του πληροφορίες.  (άρα πρέπει  να “καθοριστούν” τα παλιά στοιχεία.)  Το 7,7% θέλει κάποιες πληροφορίες  που είχαν αναρτηθεί παλαιοτέρα στο διαδίκτυο να διαγραφούν, ενώ το 6,1%, επιθυμεί την διαγραφή κάποιων εγκλημάτων που είχε διαπράξει παλιότερα.

Ωστόσο η Google, συμμορφώθηκε  με λιγότερα από τα μισά αιτήματα που έλαβε κι ορίστε το γιατί:

Κάποιοι από τους λόγους που ανέφεραν οι χρήστες για την διαγραφή τους, μπορούσαν να  λυθούν με άλλους πιο τεχνικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα οι διπλές διευθύνσεις Url. Ενώ στις περιπτώσεις που υπήρχαν νομικά ζητήματα και δημόσιο συμφέρον τα πράγματα γίνονται αυτομάτως  πολύ δυσκολότερα. Τέλος ειδική κατηγορία, αποτελούν οι άνθρωποι της πολιτικής ζωής και το ενδεχόμενο κατά το οποίο η «διαγραφή δεδομένων,» περιλαμβάνει κυβερνητικά έγγραφα ή έγγραφα που έχουν δημοσιογραφικό χαρακτήρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2,4 Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ζητήσει από την Google να «διαγράψει» τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.