EXTRATIME

Το Facebook ζητά συγγνώμη για την ψηφοφορία σχετικά με την παιδική κακοποίηση!

Το Facebook, είναι ένα από τα 2 social media (μαζί με το Instagram ) που έχουν γίνει πια προέκταση του χεριού μας και τα τσεκάρουμε μια (ή και παραπάνω) φορές κάθε μα κάθε ημέρα. Ωστόσο το Facebook  λίγες ημέρες πριν, έκανε κάτι πραγματικά παράξενο. Ρώτησε μέσω έρευνας, αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών, την άποψή τους για το...
Το Facebook ζητά συγγνώμη για την ψηφοφορία σχετικά με την παιδική κακοποίηση!

Το Facebook, είναι ένα από τα 2 social media (μαζί με το Instagram ) που έχουν γίνει πια προέκταση του χεριού μας και τα τσεκάρουμε μια (ή και παραπάνω) φορές κάθε μα κάθε ημέρα. Ωστόσο το Facebook  λίγες ημέρες πριν, έκανε κάτι πραγματικά παράξενο. Ρώτησε μέσω έρευνας, αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών, την άποψή τους για το πώς θα πρέπει να χειρίζεται το μέσο, τις φωτογραφίες που αφορούν  στην παιδική κακοποίηση.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδινε στον χρήστη ένα πιθανό σενάριο, στο οποίο ένας ενήλικος άντρας, ζητούσε από ένα 14χρονο κορίτσι να του στείλει ακατάλληλες φωτογραφίες  του και είχε πιθανές επιλογές και πιθανές απαντήσεις , ώστε ο χρήστης να επιλέξει .

Μια από αυτές έλεγε ότι «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες θα πρέπει να επιτρέπονται στο Facebook.» Στη συνέχεια ακολουθούσε  συμπληρωματική ερώτηση , για το κατά πόσο  το Facebook οφείλει να θέτει μόνο του τους κανόνες ή να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

«Καμία από τις επιλογές, δεν παραπέμπει στην ενημέρωση των αρμόδιων αρχών » όπως σημειώνει αρνητικά ο Guardian.

“Διεξάγουμε έρευνες για να κατανοήσουμε πώς σκέφτεται η κοινότητα για τον τρόπο που πρέπει να θέτουμε τις πολιτικές μας. Αλλά αυτό το είδος δραστηριότητας είναι και θα είναι πάντα εντελώς απαράδεκτο για εμάς. Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία όποτε χρειάζεται. Κι όλα αυτά δεν πρέπει να συνέχονται με αυτήν την έρευνα. Ήταν λάθος “, δήλωσε ο Guy Rosen, εκ των επικεφαλών του Facebook.

Το Facebok αναγνώρισε εν τέλει ότι η έρευνα δεν έπρεπε να γίνει έτσι, και την ακύρωσε.

Ναι ο τρόπος ήταν ξεκάθαρα λάθος κι ακριβώς για αυτό ελπίζουμε στο μέλλον το Facebook, αλλά και άλλα μέσα, να είναι λίγο προσεκτικότερα με τα παραδείγματα που δίνουν  στο μέλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Facebook ζητά συγγνώμη για την ψηφοφορία σχετικά με την παιδική κακοποίηση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.