ΑΤΖΕΝΤΑ

12 Αυγούστου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Στις 12 Αυγούστου κάθε χρόνου η ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους!
12 Αυγούστου: Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου γιορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, μία ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι.

Το 1990 σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποφασίστηκε η 12η Αυγούστου να οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day). Στόχος είναι η προσέλκυση προσοχής για τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη νεολαία και η ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα τα οποία είναι επιζήμια στην κοινωνία. H λήψη άμεσων μέτρων είναι το κύριο ζητούμενο της ημέρας.

Φέτος, το 2023, το θέμα της χρονιάς είναι «Πράσινες δεξιότητες για ένα βιώσιμο κόσμο». Οι πράσινες δεξιότητες είναι γνώσεις, ικανότητες, αξίες και στάσεις που απαιτούνται για τη διαβίωση, την ανάπτυξη και την υποστήριξη μιας βιώσιμης και αποδοτικής ως προς τους πόρους κοινωνία.

Αυτές περιλαμβάνουν τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες που επιτρέπουν την αποτελεσματική χρήση πράσινων τεχνολογιών και διαδικασιών σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, καθώς και δεξιότητες που αντλούν από ένα φάσμα γνώσεων, αξιών και στάσεων για να διευκολύνουν τη λήψη περιβαλλοντικά βιώσιμων αποφάσεων στο εργασιακό περιβάλλον και στην καθημερινή ζωή.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.