ΑΤΖΕΝΤΑ

1885: Η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα
1885: Η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο

Σαν σήμερα στις 10 Νοεμβρίου του 1885 ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα.

Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

Δείτε γεγονότα, που συνέβησαν σαν σήμερα:

1775

Ιδρύεται το σώμα των Πεζοναυτών (Marines), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

1885
Η μοτοσικλέτα του Ντάιμλερ
Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Σκληρές εικόνες: Άγριο ξύλο στη Βραζιλία, παραλίγο τραγωδία με περιπολικό (vid)

1924

Ταραχές και συγκρούσεις ξεσπούν στην Καβάλα, μεταξύ καπνεργατών από τη μία πλευρά, και στρατού και χωροφυλακής από την άλλη. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.

1949

Ο ΟΤΕ αποκτά τον πρώτο του συνδρομητή.

1989
Τεοντόρ Ζίβκοφ
Ανατρέπεται το κομουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας. Ο Τεοντόρ Ζίβκοφ εγκαταλείπει την ηγεσία του βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία.

1995
Αντώνης Σαμαράς
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε στις 15 Σεπτεμβρίου σύμβαση για παραχώρηση της εκμετάλλευσης του «Ξυστό» σε επιχείρηση του Σωκράτη Κόκκαλη, λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησής του.

Γεννήσεις

1483
Μαρτίνος Λούθηρος
Μαρτίνος Λούθηρος, γερμανός θεολόγος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους. (Θαν. 18/2/1546)

1801
Σάμιουελ Χάου
Σάμιουελ Χάου, φιλέλληνας αμερικανός γιατρός, που έλαβε ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση. (Θαν. 9/1/1876)

1919
Μιχαήλ Καλάσνικοφ
Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ρώσος εφευρέτης, κατασκευαστής του όπλου που φέρει το όνομά του. (Θαν. 23/12/2013)

Θάνατοι
1891
Αρθούρος Ρεμπό
Αρθούρος Ρεμπό, γάλλος ποιητής. (Γεν. 20/10/1854)

2002
Βασίλης Μάρος
Βασίλης Μάρος, έλληνας πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, εικονολήπτης και διευθυντής φωτογραφίας, πρωτεργάτης του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ στη χώρα μας. (Γεν. 1929)

2007
Νόρμαν Μέιλερ
Νόρμαν Μέιλερ, αμερικανός συγγραφέας, προκλητικός χρονικογράφος της Αμερικής επί 60 χρόνια. (Γεν. 31/1/1923)

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1885: Η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.