ΑΤΖΕΝΤΑ

1935: Κυκλοφορεί στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly» (pic+video)

Σαν σήμερα , στις 5 Νοεμβρίου 1935 (πριν από 86 χρόνια δηλαδή) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά η Monopoly από τους αδελφούς Πάκερ. Το επιτραπέζιο παιχνίδι, έμελλε να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά στο είδος του και να απασχολήσει ακόμη και το βιβλίο Γκίνες. Τη Monopoly «πατένταρε» ο Τσαρλς Ντάροου, αν και ως...
1935: Κυκλοφορεί στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly» (pic+video)

Σαν σήμερα , στις 5 Νοεμβρίου 1935 (πριν από 86 χρόνια δηλαδή) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά η Monopoly από τους αδελφούς Πάκερ. Το επιτραπέζιο παιχνίδι, έμελλε να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά στο είδος του και να απασχολήσει ακόμη και το βιβλίο Γκίνες.

Τη Monopoly «πατένταρε» ο Τσαρλς Ντάροου, αν και ως αυθεντική δημιουργός εμφανίζεται η Ελίζαμπεθ (Λίζι) Μάγκι Φίλιπς. Η αρχική ονομασία που του είχε δώσει το 1903 ήταν «Το Παιχνίδι του Νοικοκύρη» το οποίο είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο δύο χρόνια αργότερα.

Με αυτό η Λίζι ήλπιζε να μπορέσει να εξηγήσει την απλή θεωρία των φόρων του Χένρι Τζωρτζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα: Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ζωγραφίζει τη Μόνα Λίζα

Όσον αφορά τη Monopoly οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικών αγοραπωλησιών ακινήτων, με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω αυτών των δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά.

Το παιχνίδι παίρνει την ονομασία του από τον όρο «μονοπώλιο», την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης. Η επίσημη μασκότ του παιχνιδιού είναι ο «Πλούσιος Θείος με τα Σακιά» (Rich Uncle Pennybags), ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στις κάρτες «Εντολής» και «Απόφασης» το 1936.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1935: Κυκλοφορεί στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly» (pic+video)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.