ΑΤΖΕΝΤΑ

1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)

Σαν σήμερα (25/11) στις 25 Νοεμβρίου του 1953 πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως «Ο Αγώνας του Αιώνα». Το παράδοξο ήταν ότι επρόκειτο για φιλικό!
1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)

Σαν σήμερα (25/11) στις 25 Νοεμβρίου του 1953 πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως «Ο Αγώνας του Αιώνα». Το παράδοξο ήταν ότι επρόκειτο για φιλικό!

Ο λόγος που ονομάστηκε έτσι διότι η Ουγγαρία, μπροστά σε 100.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ συνέτριψε την Αγγλία με 6-3! Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στους Άγγλους και τεράστια αίσθηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό το ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αρνιόταν επί 6 μήνες να δώσει άδεια για την διεξαγωγή του ματς υπό τον φόβο της συντριβής(!) από τους Άγγλους, που ήταν αήττητοι μέχρι τότε στο γήπεδό τους.

Η σπουδαία Ουγγαρία όμως τότε θα δώσει μια τεράστια απάντηση μέσα στο γήπεδο. Τρία γκολ ο Χιντεγκούτι, δύο ο Πούσκας και ένα από τον Μπόζικ κάνουν… σμπαράλια την αγγλική άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ατζέντα της ημέρας (25/11)

Την ονομασία «Ο Αγώνας του Αιώνα» θα δοθεί από τους ίδιους του Άγγλους δημοσιογράφους που είδαν το γόητρο του αγγλικού ποδοσφαίρου να πληγώνεται με οδυνηρό τρόπο.

Το ακόμη χειρότερο για τους Άγγλους ήταν ότι εξι μήνες αργότερα (23 Μαΐου του 1954), διασύρθηκαν εκ νέου από τους Ούγγρους! Αυτή τη φορά μπροστά σε 92.000 θεατές στο Νεπστάντιον της Ουγγαρίας, σε μια άτυπη ρεβάνς. Το «κοντέρ» θα γράψει 7-1!

Αγγλία – Ουγγαρία 3-6: Ημερομηνία: 25 Νοεμβρίου 1953
Σκόρερ: (Σίγουελ 13΄, Μόρτενσεν 38΄, Ράμσι 57΄ -Χιντεγκούτι 1΄, 20΄, 53΄, Πούσκας 24΄, 27΄ Μπόζικ 50΄)

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Θεατές: 105.000

Διαιτητής: Λέο Χορν (Ολλανδία)

Αγγλία (Γουίντερμποτομ): Μέρικ, Ράμσι, Έκερσλεϊ, Ράιτ, Τζόνσον, Ντίκινσον, Μάθιους, Τέιλορ, Μόρτενσεν, Σίγουελ, Ρομπ.

Ουγγαρία (Σέμπες): Γκρόσικς, Μπουζάνσκι, Λάντος, Μπόζικ, Λόραντ, Ζακαριάς, Μπουντάι, Κόσις, Χιντεγκούτι, Πούσκας, Ζίμπορ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.