ΑΤΖΕΝΤΑ

1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)

Σαν σήμερα, στις 25/11 του 1953 η Ουγγαρία θα σοκάρει στο Γουέμπλεϊ με 6-3 την Αγγλία, σε ένα ματς που ονομάστηκε ως «Ο Αγώνας του Αιώνα».
1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)

Σαν σήμερα (25/11) στις 25 Νοεμβρίου του 1953 πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως «Ο Αγώνας του Αιώνα». Το παράδοξο ήταν ότι επρόκειτο για φιλικό!

Ο λόγος που ονομάστηκε έτσι διότι η Ουγγαρία, μπροστά σε 100.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ συνέτριψε την Αγγλία με 6-3! Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στους Άγγλους και τεράστια αίσθηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό το ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αρνιόταν επί 6 μήνες να δώσει άδεια για την διεξαγωγή του ματς υπό τον φόβο της συντριβής(!) από τους Άγγλους, που ήταν αήττητοι μέχρι τότε στο γήπεδό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Λαμία: Φοβερό τροχαίο με έναν νεκρό! (vid)

Η σπουδαία Ουγγαρία όμως τότε θα δώσει μια τεράστια απάντηση μέσα στο γήπεδο. Τρία γκολ ο Χιντεγκούτι, δύο ο Πούσκας και ένα από τον Μπόζικ κάνουν… σμπαράλια την αγγλική άμυνα.

Την ονομασία «Ο Αγώνας του Αιώνα» θα δοθεί από τους ίδιους του Άγγλους δημοσιογράφους που είδαν το γόητρο του αγγλικού ποδοσφαίρου να πληγώνεται με οδυνηρό τρόπο.

Το ακόμη χειρότερο για τους Άγγλους ήταν ότι  εξι μήνες αργότερα (23 Μαΐου του 1954), διασύρθηκαν εκ νέου από τους Ούγγρους! Αυτή τη φορά μπροστά σε 92.000 θεατές στο Νεπστάντιον της Ουγγαρίας, σε μια άτυπη ρεβάνς. Το «κοντέρ» θα γράψει 7-1!

Αγγλία – Ουγγαρία 3-6: Ημερομηνία: 25 Νοεμβρίου 1953

Σκόρερ: (Σίγουελ 13΄, Μόρτενσεν 38΄, Ράμσι 57΄ -Χιντεγκούτι 1΄, 20΄, 53΄, Πούσκας 24΄, 27΄ Μπόζικ 50΄)

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Θεατές:
105.000

Διαιτητής: Λέο Χορν (Ολλανδία)

Αγγλία (Γουίντερμποτομ): Μέρικ, Ράμσι, Έκερσλεϊ, Ράιτ, Τζόνσον, Ντίκινσον, Μάθιους, Τέιλορ, Μόρτενσεν, Σίγουελ, Ρομπ.

Ουγγαρία (Σέμπες): Γκρόσικς, Μπουζάνσκι, Λάντος, Μπόζικ, Λόραντ, Ζακαριάς, Μπουντάι, Κόσις, Χιντεγκούτι, Πούσκας, Ζίμπορ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1953 (25/11): Σαν σήμερα «Ο Αγώνας του Αιώνα» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.