ΑΤΖΕΝΤΑ

1971 – Τσέλσι – Ρεάλ 1-1: Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός που έγινε στην Ελλάδα (vids)

Τσέλσι - Ρεάλ 1-1 το 1971 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο «Καραϊσκάκη».
1971 – Τσέλσι – Ρεάλ 1-1: Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός που έγινε στην Ελλάδα (vids)

Τσέλσι – Ρεάλ 1-1:  Σαν σήμερα στις 19 Μαΐου 1971 γραφόταν ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Τσέλσι αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων (έπαψε να υφίσταται από το 1999) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ήταν ο πρώτος ευρπωαϊκός τελικός για την χώρα μας που είχε φορέσει τα γιορτινά της.  Παράλληλα ήταν και πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία των Λονδρέζων. 

Στο γήπεδο του Ολυμπιακού επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς στον πρώτο τελικό βρέθηκαν γύρω στους 45.000 θεατές. Και λέμε πρώτο καθώς το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και δεύτερος, καθώς δεν προβλεπόταν παράταση. Και αυτός έγινε στο «σπίτι» των «ερυθρόλευκων» δύο ημέρες αργότερα (21/5).

Στον πρώτο παιχνίδι λοιπόν ο με τον Πίτερ Όσγκουντ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους, με τον Ιγκνάθιο Θόκο να ισοφαρίζει στο 90′ και να στέλνει το ζευγάρι σε δεύτερο ματς όπως είπαμε.

Στη δεύτερη αναμέτρηση η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε με 2-1 και σήκωσε την κούπα στον ελληνικό ουρανό

Να θυμίσουμε πως η Τσέλσι είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο τον Κυπελλούχο Ελλάδας Αρη, με 1-1 στη Θεσσαλονίκη και 5-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

1971 - Τσέλσι - Ρεάλ: Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η κάρτα του πρώτου τελικού

19 Μαΐου 1971, «Καραϊσκάκη», Πειραιάς

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 παρ. (1-1 κ.α.): (56’ Οσγκουντ – 90’ Θόκο)

Τσέλσι (Ντέιβ Σέξτον): Μπονέτι, Μπόιλ, Ντέμπσεϊ, Ουέμπ, Χάρις, Χόλινς (105’ Μάλιγκαν), Κουκ, Χάντσον, Ουέλερ, Οσγκουντ (89’ Μπόλντουιν), Χάουζμαν

Ρεάλ Μαδρίτης (Μιγκέλ Μουνιόθ): Μπόρχα, Χοσέ Λουίς, Μπενίτο, Θόκο, Θουνθουνέγκι, Πίρι, Γκρόσο, Βελάθκεθ, Πέρεθ (85’ Φλέιτας), Αμάνθιο, Χέντο (70’ Γκράντε)

Διαιτητής: Ρούντολφ Σόιρερ (Ελβετία)

Η κάρτα του δεύτερου τελικού

21 Μαΐου 1971, «Καραϊσκάκη», Πειραιάς

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: (33’ Ντέμπσεϊ 39′ Οσγκουντ – 75’ Φλέιτας)

Τσέλσι (Ντέιβ Σέξτον): Μπονέτι, Μπόιλ, Ντέμπσεϊ, Ουέμπ, Χάρις, Κουκ, Χάντσον, Ουέλερ, Μπόλντουιν, Οσγκουντ (73’ Σμέθερστ), Χάουζμαν

Ρεάλ Μαδρίτης (Μιγκέλ Μουνιόθ): Μπόρχα, Χοσέ Λουίς, Μπενίτο, Θόκο, Θουνθουνέγκι, Πίρι, Γκρόσο, Βελάθκεθ (75’ Χέντο), Φλέιτας, Αμάνθιο, Μπουένο (60’ Γκράντε)

Διαιτητής: Ρούντολφ Σόιρερ (Ελβετία)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1971 – Τσέλσι – Ρεάλ 1-1: Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός που έγινε στην Ελλάδα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.