ΑΤΖΕΝΤΑ

1972: Ο ξιφομάχος Ανδρέας Βγενόπουλος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σαν σήμερα στις 29 Αυγούστου 1972  ο 19χρονος Ανδρέας Βγενόπουλος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.
1972: Ο ξιφομάχος Ανδρέας Βγενόπουλος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος (πρώτος από αριστερά στην πάνω σειρά της φωτογραφίας) ήταν ικανότατος αθλητής στην ξιφασκία. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ.

Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε αρχίσει με δύο νίκες εναντίον του Γερμανού Harald Hein (5-4) και του Λιβανέζου Ali Sleiman (5-4) στο ξίφος ασκήσεων. Στη συνέχεια αποκλείστηκε, ενώ μία εβδομάδα μετά (4/9) θα ξανά αγωνιστεί στο ξίφος μονομαχίας.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού θα κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων και 7 στο ξίφος μονομαχίας, ενώ θα συγκεντρώσει περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες.

Γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1953 ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πέθανε από καρδιακή ανακοπή  σε ηλικία 63 ετών στις 03.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/11) σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Υγεία.

Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Ανήμπορος να νικήσει

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Στρατός, Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. οι επόμενοι κλάδοι που «χτυπά» η Κυβέρνηση!

Παναθηναϊκός σε Βιγιαφάνιες: «Βρες ομάδα…»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1972: Ο ξιφομάχος Ανδρέας Βγενόπουλος συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.