ΑΤΖΕΝΤΑ

1991 (24/11): Πεθαίνει ο σπουδαίος Φρέντι Μέρκιουρι (vid)

Πεθαίνει στις 24 Νοεμβρίου του 1991 ο σπουδαίος τραγουδιστής και μουσικός Φρέντι Μέρκιουρι, που έγραψε ιστορία με τους «Queen».
1991 (24/11): Πεθαίνει ο σπουδαίος Φρέντι Μέρκιουρι (vid)

Σαν σήμερα (24/11), στις 24 Νοεμβρίου του 1991 «σβήνει» μία από τις μεγαλύτερες φωνές στην ιστορία της μουσικής. Ο Φρέντι Μέρκιουρι, μια σπουδαία προσωπικότητα και εκπληκτικός περφόρμερ επί σκηνής, πεθαίνει σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Ήταν περσικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – GNTM 2 spoiler αποχώρηση 26/11: Αυτή φεύγει την Τρίτη (vid)

Έγραψε ιστορία με το συγκρότημα τον Queen με τους οποίους βίωσε σπουδαία επιτυχία στην παγκόσμια μουσική σκηνή Αμέτρητες επιτυχίες στα τσαρτς, βραβεία, sold out συναυλίες έκαναν το συγκρότημα αυτό μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μπάντες τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Πάντοτε όμως ξεχώρισε ο Φρέντι Μέρκιουρι με την πληθωρική παρουσία του, τις δηλώσεις και τις απόψεις του.

Ήταν άλλωστε ο δημιουργός τον πιο hot κομματιών του, όπως το «Somebody to Love», του  γηπεδικού ύμνο «We Are the Champions», αλλά και του οπερατικού, «Bohemian Rhapsody». Κομμάτια τα οποία πλέον θεωρούνται διαχρονικά.

Το 1990 μπαίνει στο στούντιο, για να ηχογραφήσει μαζί με τους Queen το άλμπουμ Innuendo, το τελευταίο που χάρισε στη μουσική.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 80’ ο Μέρκιουρι θα προσβληθεί από τη «νέα ασθένεια» που λέγεται AIDS. Ο Φρέντι Μέρκιουρι θα ρωτηθεί σχετικά το ’87, ωστόσο θα αρνηθεί ότι πάσχει. Η εικόνα του όσο περνούν οι μήνες αλλάζει.

Χάνει βάρος, τα μαλλιά του πέφτουν και προς τα τέλη της δεκαετίας είναι πια εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκείνος όμως συνεχίζει όμως να μαγεύει το κοινό παγκοσμίως και να προκαλεί φρενίτιδα δεν κάθε του εμφάνιση.

Τελικά στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο Φρέντι Μέρικιουρι ανακοινώνει στον Τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Μόλις μία μέρα αργότερα πέθανε στο σπίτι του βυθίζοντας τα εκατομμύρια των φαν του ανά τον κόσμο σε θλίψη.

Σαν σήμερα (24/11): Τα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα

1826: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης επιτυγχάνει μεγάλη νίκη στην Αράχωβα κατά των Τουρκαλβανών, οι οποίοι χάνουν 1.300 άνδρες.

1845: Ξεκινά τη λειτουργία του το «Ναυτικόν Σχολείον», μετέπειτα Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, επί της κορβέτας «Λουδοβίκος», με Βασιλικό Διάταγμα κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού επί των Ναυτικών, Κωνσταντίνου Κανάρη του πυρπολητή.

1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών». Είναι επιστημονικό σύγγραμμα που θεωρείται ότι έθεσε τις βάσεις της εξελικτικής βιολογίας. Το έργο αυτό του Δαρβίνου εισήγαγε τη θεωρία ότι οι πληθυσμοί εξελίσσονται από γενιά σε γενιά με τη διαδικασία της φυσικής επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα  «Η Καταγωγή των Ειδών» εμπεριέχει δύο βασικές θέσεις: α) ότι όλα τα είδη προήλθαν, μέσω τροποποιήσεων, από κοινά προγονικά είδη και β) ότι οι τροποποιήσεις αυτές οφείλονται στη φυσική επιλογή που δρα πάνω στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ατόμων ενός είδους.

1947: Το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών και να καταδώσουν συναδέλφους τους κομμουνιστές.

1976: Το αμερικανικό συγκρότημα «The Band» δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίζεται από τον Μάρτιν Σκορτσέζε στην ταινία – ντοκουμέντο «The Last Waltz» («Το Τελευταίο Βαλς»).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1991 (24/11): Πεθαίνει ο σπουδαίος Φρέντι Μέρκιουρι (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.