ΑΤΖΕΝΤΑ

1999 (7/12): Ο Ολυμπιακός νικά τη Γιουβέντους επί ιταλικού εδάφους (vid)

Σαν σήμερα το 1999, ο Ολυμπιακός επικρατούσε με 2-1 στο Παλέρμο τη Γιουβέντους, σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες της ιστορίας του.
1999 (7/12): Ο Ολυμπιακός νικά τη Γιουβέντους επί ιταλικού εδάφους (vid)

Σαν σήμερα (7/12) το 1999 ο Ολυμπιακός πετυχαίνει μία από τις σημαντικότερες νίκες της ευρωπαϊκής τους ιστορίας. Επικρατεί της Γιουβέντους με 2-1 στο Παλέρμο (όχι στο Τορίνο) για τον 3ο γύρο του Κυπέλου UEFA (νυν Europa League).

Η ελληνική ομάδα όμως δεν θα καταφέρει να προκριθεί καθώς στο πρώτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, είχε ηττηθεί με 3-1.

Η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί ιταλικού εδάφους ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ιταλικού εδάφους από το 1979 όταν ο Άρης νίκησε την Περούτζια με 3-0. Η πρώτη νίκη όμως του Ολυμπιακού στην Ιταλία είχε σημειωθεί στις 27/9/1972 όταν είχε κερδίσει την Κάλιαρι στη Σαρδηνία με 1-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο Παλέρμο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους των Αντσελότι, Κοβάσεβιτς και Ντελ Πιέρο. Παρότι η «Γηραιά Κυρία» άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κοβάσεβιτς στη συνέχεια οι Πειραιώτες αντέδρασαν.

Με δύο γκολ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 38’ (σουτ) και το 84’ (πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Μοντέρο) η ομάδα του Αλμπέρτο Μπιγκόν θα πετύχει μια σπουδαία ανατροπή επί της «Γιούβε».

Γιουβέντους: Ραμπούλα, Μπιριντέλι, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Τούντορ, Μπατσίνι (74′ Ζαμπρότα), Ολίσε, Τακινάρντι (46′ Πεσότο), Ντελ Πιέρο (62′ Μοντέρο), Εσνάιντερ, Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Άντζας, Κωστούλας, Μαυρογενίδης (46′ Γιαννακόπουλος), Πουρσαϊτίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61΄Νινιάδης), Πασσαλής, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς (73′ Αλεξανδρής).

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις από το Γιουβέντους – Ολυμπιακός

Σαν σήμερα (7/12): Τα υπόλοιπα σημαντικά αθλητικά γεγονότα

2018 Ο 38χρονος Έλληνας δικηγόρος Ανδρέας Ζαγκλής γίνεται ο 4ος Γενικός Γραμματέας της FIBA καθώς διαδέχεται τον Patrick Baumann που πέθανε αιφνιδίως δύο μήνες

2017 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατακτά την Χρυσή Μπάλα, το βραβείο του γαλλικού περιοδικού «France Football», για το 2017, κατακτώντας για 5η φορά την κορυφαία διάκριση και ισοφαρίζοντας τις επιτυχίες του μεγάλου αντιπάλου του, Λιονέλ Μέσι. Ο 32χρονος επιθετικός της Ρεάλ συγκέντρωσε 946 πόντους, ξεπερνώντας τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ που ακολούθησαν στην ψηφοφορία.

1996 Ο Terry Mills των Detroit ισοφαρίζει το ρεκόρ συνεχόμενων τριπόντων στο ΝΒΑ όταν σημειώνει το 13ο τρίποντο στη νίκη της ομάδας του επί των New Jersey με 95-69

1986 Ο προπονητής των LA Lakers Pat Riley σημειώνει την 300ή του νίκη σε 416 αγώνες όταν η ομάδα του κερδίζει τους Golden State Warriors με 132-100

1975 Ντεμπούτο του Βασίλη Χατζηπαναγή στον αγώνα Ηρακλής – Ατρόμητος στη Βέροια. Είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας που δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Εθνική ομάδα (πλην μιας φοράς το 1976 εναντίον της Πολωνίας στην Αθήνα) μιας και ο “Βάσια” είχε αγωνιστεί με την ολυμπιακή ομάδα της Σ. Ένωσης. Ο Χατζηπαναγής θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ

1963 Ο Cassius Clay (Muhammad Ali) εμφανίζεται στην τηλεόραση στο “The Jerry Lewis Show” μαζί με τον τραγουδιστή Sam Cooke. Δύο μήνες μετά, στις 25/2/1964, ο Sam Cooke θα κληθεί επάνω στο ρινγκ για να πανηγυρίσει τον τίτλο του Clay επί του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών Sonny Liston.

1930 Η πρώτη διεθνής ποδοσφαιρική νίκη της Ελλάδας σημειώνεται επί της Βουλγαρίας στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για το πρώτο Βαλκανικό Κύπελλο με σκορ 6-1 (Τσολίνας 4, Μεσσάρης 2)

1923 O Johnny Weissmuller σημειώνει το 50ό του παγκόσμιο ρεκόρ όταν κολυμπάει τα 100μ σε 58.06 χωρίς συναγωνισμό.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1999 (7/12): Ο Ολυμπιακός νικά τη Γιουβέντους επί ιταλικού εδάφους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.