2005: Σαν σήμερα (25/11) πεθαίνει ο «μάγος» Τζορτζ Μπεστ (vids)


Γιώργος Διπλοΐδης

2005: Σαν σήμερα (25/11) πεθαίνει ο «μάγος» Τζορτζ Μπεστ (vids)


Σαν σήμερα (25//11) στις 25 Νοεμβρίου του 2005 πεθαίνει σε ηλικία μόλις 59 ετών ο Τζορτζ Μπεστ. Ένας από τους «αρτίστες» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και από τους λίγους που είχαν την ικανότητα να κάνουν ό,τι θέλουν τη «στρογγυλή θέα».

Ο γεννημένος το 1946 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας Τζορτζ Μπεστ, θα γράψει «χρυσή ιστορία» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1963 έως το 1974, σκοράροντας 178 γκολ σε 466 συμμετοχές.

Δεν θα σεβαστεί όμως το πλούσιο και σπάνιο ταλέντο του, καθώς θα υποκύψει στις καταχρήσεις, τις γυναίκες και γενικότερα την άστατη ζωή. Ετσι παρά την μεταμόσχευση συκωτιού στην οποία υπεβλήθη το 2002 δεν θα καταφέρει να γλιτώσει, αφήνοντας την τελευταία του πνοή τρία χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ ατζέντα της ημέρας (25/11)

Ο «πέμπτος Beatle» όπως ονομάστηκε, αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ σε ηλικία μόλις 27 ετών, εξαιτίας των παραπάνω λόγων για να εξελιχθεί σε ένα «γυρολόγο» αλλάζοντας τις ομάδες σαν τα… πουκάμισα. Δεν μπόρεσε όμως ποτέ να βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του.

Στην ιστορία έμειναν και πολλές από τις ατάκες του, όπως το «αν είχα γεννηθεί άσχημος ο κόσμος δεν θα είχε ακούσει για τον Πελέ» ή το «… ξόδεψα τα περισσότερα χρήματά μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα.

Επίσης έχει πει το «…έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι», αλλά και τη φράση «…το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά τις ζωής μου».


Sportime Extras