ΑΤΖΕΝΤΑ

2015: Το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ξεπερνάει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ (vid)

Το άλμπουμ Thriller του Μάικλ Τζάκσον γίνεται το πρώτο στην ιστορία της μουσικής που σπάει το «φράγμα» των 30.000.000 αντιτύπων στις ΗΠΑ.
2015: Το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ξεπερνάει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ (vid)

Ο Μάικλ Τζάκσον είναι ο κορυφαίος και πιο εμπορικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών. Τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε κατά την 40χρονη σόλο καριέρα (ξέχωρα εκείνα των Jackson 5) ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο, με κορυφαίο όλων φυσικά το  «Thriller».

Το άλμπουμ αυτό που κυκλοφόρησε το 1982 προκάλεσε επανάσταση στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή, ενώ παράλληλα έσωσε τη μουσική βιομηχανία η οποία βρισκόταν σε πτώση εκείνη την περίοδο.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100.000.000 κρατά και μάλιστα με διαφορά το ρεκόρ στην ιστορία της μουσικής.

Μάλιστα σαν σήμερα στις 16 Δεκεμβρίου του 2015, το «Thriller» κατέρριπτε ένα ακόμη φράγμα. Γινόταν το μοναδικό που κατάφερε να ξεπεράσει τις 30.000.000 πωλήσεις στις ΗΠΑ!

Με μυθικά κομμάτια όπως το Billie Jean, το Beat It, και βεβαίως το ομώνυμο κομμάτι (7 από τα 9 κομμάτια κυκλοφόρησαν ως singles,), ο δίσκος αυτός είχε πουλήσει ήδη 20.000.000 από το 1984!, Άλλωστε παρέμεινε για 112 εβδομάδες (τις 37 ήταν Νο1) στο Billboard  σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ!

Μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, το 2009, υπήρξε νέα «αναζωπύρωση» στις πωλήσεις του από τα εκατομμύρια των φαν του «βασιλιά της ποπ».

Χαρακτηριστικό ότι από εκείνο το χρονικό σημείο, ως το 2015 2,1 εκατομμύρια μονάδες του «Thriller» αγοράστηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο αντίκτυπος που είχε στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αλλά και την κοινωνία ήταν τεράστιος. Εμπνευσμένο από ταινίες θρίλερ βοήθησε σημαντικά ώστε οι αφροαμερικανοί καλλιτέχνες να τύχουν πολύ καλύτερης αντιμετώπισης από τη βιομηχανία του θεάματος.

Χαρακτηριστικό ότι ο Τζάκσον κέρδισε περίοπτη θέση στο μουσικό κανάλι MTV το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή προωθούσε βιντεοκλίπ λευκών καλλιτεχνών μόνο.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2015: Το «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ξεπερνάει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.