×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

21 Σεπτεμβρίου: Σαν σήμερα το «Μαζί τα φάγαμε» από τον Πάγκαλο


Sportime Team

21 Σεπτεμβρίου: Σαν σήμερα το «Μαζί τα φάγαμε» από τον Πάγκαλο


Το «Μαζί τα φάγαμε». Αυτή η περιβόητη ατάκα ήρθε σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010, δηλαδή πριν από εννέα χρόνια. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες πολιτικών της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας ήταν εκείνη που είχε εκστομίσει ο Θόδωρος Πάγκαλος. 

Σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου ακούστηκε μια φράση για την οποία δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ούτε ο ίδιος τι θα επακολουθούσε. Είχε έρθει άλλωστε σε μια ταραγμένη περίοδο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας ταραχώδους περιόδου που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά με τον τότε αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να δέχεται να σκληρή κριτική από το σύνολο του ελληνικού λαού αλλά και του Τύπου. Μια φράση η οποία έγινε ανέκδοτο, χρησιμοποιήθηκε σε θεατρικές επιθεωρήσεις και γενικότερα έγινε αυτό που λέμε «viral».

Τότε ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε πει. «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής», θα υποστήριζε ο από το βήμα της Βουλής ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε επιθέσεις και σε ιδιωτικές εξόδους του. Σε μια από αυτές σε ταβέρνα έγινε το εξής: Κάποιος πλησιάζει τον πολιτικό και του λέει: «Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;» Ο αντιπρόεδρος απάντησε ξερά «ναι». «Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε ‘μαζί τα φάγαμε’ συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα. «Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια» του είπε. «Όχι κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;», συνέχισε ο 35χρονος που πήρε το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του για να τα φάνε. Στη συνέχεια αποχώρησε από το μαγαζί.

Θυμηθείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τελευταία Νέα