22 Σεπτεμβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 22 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Πρόκειται για μία μέρα που άρχισε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε όλη την Ευρώπη, με απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η...

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 22 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Πρόκειται για μία μέρα που άρχισε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε όλη την Ευρώπη, με απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (22/9)

Έτσι, κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου, πολλές αρχές στις πόλεις αυτές, κλείνουν το κέντρο τους προκειμένου ο κόσμος να χρησιμοποιήσει στις μετακινήσεις του, μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους και να αφήσουν τα αμάξια σπίτι.

Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.