25 Ιουλίου: Το τέλος της καριέρας της θρυλικής επταθλήτριας Τζάκι Τζόινερ Κέρσι (pics-vids)


Κώστας Παπαδόπουλος

25 Ιουλίου: Το τέλος της καριέρας της θρυλικής επταθλήτριας Τζάκι Τζόινερ Κέρσι (pics-vids)


Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιουλίου του 1998, όταν η θρυλική επταθλήτρια Τζάκι Τζόινερ Κέρσι, έβαζε τέλος στη σπουδαία καριέρα της.

Μιλάμε για την αθλήτρια που έχει χαρακτηριστεί η κορυφαία αθλήτρια του 20ου αιώνα, από το περιοδικό Sports Illustrated, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (25/7)

Τα μετάλλια

Καθ’ολη τη μυθική καριέρα της, η Κέρσι, κατάφερε πάρει έξι Ολυμπιακά μετάλλια και να γράψει ιστορία στο στίβο.

Μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά κέρδισε μετάλλιο τόσο στο έπταθλο αλλά και στο άλμα εις μήκος στο οποίο πέτυχε σημαντικές επιδόσεις.

Αυτό μάλιστα κατάφερε να το πετύχει και σε βάθος χρόνου, κατακτώντας μετάλλια σε 4 διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Αναλυτικά:

1984 – Ασημένιο στο έπταθλο

1988 – Χρυσό στο έπταθλο / Χρυσό στο μήκος

1992 – Χρυσό στο έπταθλο/ Χάλκινο στο μήκος

1996 – Χάλκινο στο μήκος

Η πορεία της πάντως ήταν εξαιρετική και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα όπου κατέκτησε 4 μετάλλια (και τα 4 χρυσά), δύο στο έπταθλο και δύο στο μήκος!

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είναι κάτοχος κάτοχος του Παγκοσμίου Ρεκόρ στο έπταθλο, ενώ έχει στο παλμαρέ της, τις 6 καλύτερες κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στον κόσμο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Το 2004 μάλιστα η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι ανακυρήχθηκε από την Αμερικανική Ομοσπονδία Στίβου μέλος του «Πάνθεου της Δόξας» στο οποίο συγκαταλέγεται η ελίτ των αμερικανών αθλητών στίβου όλων των εποχών.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news