×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

26 Ιουλίου: Ο Πύρρος Δήμας γίνεται… χρυσός στην Ατλάντα (vid)


Sportime Team

26 Ιουλίου: Ο Πύρρος Δήμας γίνεται… χρυσός στην Ατλάντα (vid)


Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιουλίου 1996, όταν ο Πύρρος Δήμας, καταφέρνει να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, σαν σήμερα πριν από 23 ολόκληρα χρόνια, φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή, κάνοντας απίστευτη εμφάνιση στην κατηγορία των 83 κιλών.

Οι επιδόσεις του πραγματικά μοναδικές, έχοντας σηκώσει αρχικά 180 κιλά στο αρασέ, ενώ στη συνέχεια σηκώνει 212,5 στο ζετέ, κάτι που συνολικά τον φέρνει στα 392,5 κιλά.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, είχε καταφέρει το ίδιο στη Βαρκελώνη, ενώ δε σταματάει εκεί, συνεχίζοντας την καταπληκτική του πορεία και στο Σίδνεϊ το 2000.

Εκεί παίρνει ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο και γίνεται ο μοναδικός Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία συνεχόμενα χρυσά κι ένα χάλκινο.

Το τελευταίο μάλιστα το κατέκτησε μέσα στην Αθήνα το 2004, ενώ κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων, αποθεώθηκε από χιλιάδες Έλληνες, για τα όσα προσέφερε στον αθλητισμό της χώρας.

26 Ιουλίου: Σαν σήμερα στον παγκόσμιο αθλητισμό

1996 – Η Έμυ φαν Ντίκεν γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα, που κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια σε μία Ολυμπιάδα.

2006 – Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αφαιρεί τους τίτλους της Γιουβέντους από το 2005 και το 2006, ενώ αποφασίζει την πρώτη της «Γηραιάς Κυρίας» στη Serie B, λόγω του σκανδάλου των στημένων στην Ιταλία.

2009 – Η Ελλάδα νικάει 90-85 τη Γαλλία και κατακτά το 2009 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.Τελευταία Νέα