×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


    Sportime Team

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


Στις 4 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μια πρωτοβουλία που πάρθηκε σχεδόν μια δεκαετία πριν στην Ολλανδία.

Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τρεις λόγους:

– Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
– Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).
– Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

Στην Ελλάδα, δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θα πραγματοποιηθούν σε Αγρίνιο και Χαλκίδα.

Οι δράσεις στη Χαλκίδα

Ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, στις 10:30, ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχεται τους μαθητές της Α3 τάξης του 2ου ΕΠΑΛ, στο Πάρκο του Βούρκου, όπου θα παρουσιάσουν την κατασκευή για τάισμα των αδέσποτων ζώων που έχουν επινοήσει και υλοποιήσει ως αντικείμενο της ερευνητικής τους εργασίας στη Τεχνολογία.

Οι ταΐστρες θα τοποθετηθούν στο Πάρκο του Βούρκου και στο Πάρκο του Λαού από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, συνεισφέροντας στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των τετράποδων φίλων μας.

Την ίδια μέρα, Πέμπτη 4 Απριλίου, στο Πάρκο του Βούρκου ο Δήμος Χαλκιδέων θα έχει διαθέσιμα προς επίδειξη για υιοθεσία ένα αριθμό αδέσποτων ζώων από το Δημοτικό Κυνοκομείο.

Παράλληλα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα ενημερώνουν τους πολίτες για την υιοθεσία των αδέσποτων, τη φροντίδα τους και τις σχετικές δράσεις του Δήμου.

Μπαζάρ στο Αγρίνιο

Επίσης στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί πασχαλινό μπαζάρ διήμερο 4 & 5 Απριλίου 2019 και θα λάβει χώρα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ στον χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.


Τελευταία Νέα