ΑΤΖΕΝΤΑ

7 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!

Το γέλιο έχει κι αυτό την δική του Παγκόσμια Ημέρα, η οποία καθιερώθηκε στην Ινδία το 1998.
7 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δόκτωρ Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Θα μπορούσα ν’ αναφέρω πολλούς λόγους για τους οποίους είναι καλό να γελάμε. Φέρνει όλους τους ανθρώπους κοντά, καθώς είναι η μόνη διεθνής χειρονομία που όλοι καταλαβαίνουν και παντού σημαίνει το ίδιο.

Ο άνθρωπος δεν μαθαίνει κατά τη διάρκεια της ζωής του πώς να γελάει, είναι το πιο βασικό ανθρώπινο ένστικτο, μαζί με το κλάμα, το οποίο και έχουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε έμφυτο.

Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καλυτερεύει τον ύπνο και για κάθε 10 με 15 λεπτά που γελάμε καίμε από 10 έως 40 θερμίδες!  Αυτά και άλλα πολλά είναι τα οφέλη του γέλιου τόσο στην κοινωνική όσο και στη σωματική υγεία του ανθρώπου.

Το γέλιο, είναι πηγή ζωής και δίνει ένα όμορφο χρώμα σε κάθε στιγμή, κατάλληλη ή μη. Ένα μόνο χαμόγελο, σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις να παλεύεις και να προσπαθείς για το καλύτερο. Αποτελεί μέσο για να μοιραστείς τη χαρά σου με κάποιον και να τη μεταδόσεις, ακόμα και χωρίς να το θέλει, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αν γελάσεις, έστω και παρά τη θέλησή σου, μπορεί μελλοντικά να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ευτυχισμένος.

https://youtu.be/xNHp6_mWK-c

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «7 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.