ΑΤΖΕΝΤΑ

7 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία

Κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία.
υσπειρώνει δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένους σε πάνω από 150 χώρες στον πλανήτη και από όλα τα κόμματα. Η Παγκόσμια Ημέρα που εορτάζεται κάθε 7 Οκτώβρη για την Aξιοπρεπή Εργασία στόχο έχει: Να προβάλλει την έννοια της Αξιοπρεπούς Εργασίας στους πολίτες, στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και στους εμπλεκόμενους φορείς. Να καταδείξει ότι η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και ότι είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Να θέσει την αξιοπρεπή εργασία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της οικονομικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία γιορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (International Trade Union Confederation).

Στις τάξεις της συσπειρώνει δεκάδες εκατομμύρια εργαζομένους σε πάνω από 150 χώρες στον πλανήτη και από όλα τα κόμματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα που εορτάζεται κάθε 7 Οκτωβρίου για την Aξιοπρεπή Εργασία στόχο έχει:

  • Να προβάλλει την έννοια της Αξιοπρεπούς Εργασίας στους πολίτες, στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και στους εμπλεκόμενους φορείς.
  • Να καταδείξει ότι η αξιοπρεπής εργασία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και ότι είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.
  • Να θέσει την αξιοπρεπή εργασία στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της οικονομικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ