ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη: Ο γάμος που… άλλαξε την ιστορία!

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου 1989, ο 70χρονος Ανδρέας Παπανδρέου και η 35χρονη Δήμητρα Λιάνη παντρεύονται στην Πολιτεία, αφού πλέον είχε εκδοθεί και το διαζύγιο με τη Μαργαρίτα. Η τελετή αυτή «στεφάνωσε» το πιο πολύκροτο love story της μεταπολίτευσης αφού Παπανδρέου και Λιάνη μονοπωλούσαν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πολιτικός που θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο...
Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη: Ο γάμος που… άλλαξε την ιστορία!

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουλίου 1989, ο 70χρονος Ανδρέας Παπανδρέου και η 35χρονη Δήμητρα Λιάνη παντρεύονται στην Πολιτεία, αφού πλέον είχε εκδοθεί και το διαζύγιο με τη Μαργαρίτα.

Η τελετή αυτή «στεφάνωσε» το πιο πολύκροτο love story της μεταπολίτευσης αφού Παπανδρέου και Λιάνη μονοπωλούσαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πολιτικός που θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο στην Ελλάδα νυμφεύθηκε τη Λιάνη με γάμο θρησκευτικό στην Ελευθερώτρια της Πολιτείας. Ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ήταν ο τρίτος γάμος του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι γάμοι του με τη Χριστίνα Ρασιά και τη Μαργαρίτα Τσαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας

Την ίδια εποχή έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα της Αυριανής με τη Λιάνη γυμνή, ενώ ο Τύπος είχε στηλιτεύσει τον Παπανδρέου για τη βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη, με δημοσιεύματα να γράφουν πως το ζευγάρι είχε δαπανήσει υπέρογκα ποσά για την ανέγερσή της, εν μέσω πολιτικών – οικονομικών σκανδάλων.

Τότε ο Ανδρέας είχε πει το θρυλικό πλέον «χτυπήστε εμένα κι όχι τη Δήμητρα».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

ΣΧΟΛΙΑ