Εορτολόγιο 25 Απριλίου

Σήμερα είναι η Κυριακή των Βαΐων και η εκκλησία γιορτάζει την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ

Εορτολόγιο 25 Απριλίου: Σήμερα είναι η Κυριακή των Βαΐων και η εκκλησία γιορτάζει την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ

Εορτολόγιο 25 Απριλίου: Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.

Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Κυριακή 25 Απριλίου

Κυριακή των Βαίων, Αγίας Νίκης της μάρτυρος

Σήμερα 25/4 γιορτάζουν οι: Νίκη *
Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία
Δάφνης, Δάφνη

Η ατζέντα της ημέρας (25/4)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.