×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Δευτέρα 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


    Λευτέρης Παυλίδης

Εορτολόγιο Δευτέρα 30 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Εορτολόγιο Δευτέρα 30 Μαρτίου: Σήμερα η εκκλησία μας τιμά, μεταξύ άλλων, τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη συγγραφέα της Κλίμακος.

Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας γεννήθηκε πιθανότατα το 523 μ.Χ. στη Συρία. Ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του.

Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την προσευχή, τις θεολογικές μελέτες, την συγγραφική εργασία και την άσκηση.

Πήγε στο Όρος Σινά, κοντά στον φημισμένο αναχωρητή Μαρτύριο, ο οποίος καθοδήγησε πνευματικά τον νεαρό Ιωάννη. Μετά από τέσσερα χρόνια άσκησης, εκάρη μοναχός ενώ η φήμη των αρετών και της σοφίας του είχε ευρύτερα διαδοθεί. Γι’ αυτό πολλοί μοναχοί και λαϊκοί, αλλά και αξιωματούχοι έρχονταν στη Μονή για να ζητήσουν τη συμβουλή του. Είχε και το χάρισμα της θαυματουργίας.

Λόγω της διαβίωσής του στην Ιερά Μονή Σινά ονομάζεται και Σιναΐτης. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής και κατόπιν απαιτήσεως των αδελφών δέχθηκε να γίνει Ηγούμενος της ιεράς Μονής Σινά για μερικά χρόνια.

Η νοσταλγία, όμως, της ερημικής ζωής, έκανε τον Ιωάννη να αποσυρθεί πάλι στην έρημο και να αφοσιωθεί πάλι στις μελέτες του. Εκοιμήθη εν ειρήνη περί το 606 μ.Χ. και άφησε δύο σπουδαιότατα συγγράμματα, την «Κλίμακα» και τον «Λόγον προς τον Ποιμένα».

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Δευτέρα 30 Μαρτίου

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

Άγιος Ζαχαρίας Μητροπολίτης Κορίνθου

Προφήτης Ιωήλ

Όσιος Ιωάννης ο εν τω φρέατι

Άγιος Ιωάννης Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Αγία Ευβουλή

Άγιος Βίκτωρ

Άγιος Σωφρόνιος Επίσκοπος Ιρκούτσκ

Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ο ήλιος θα ανατείλει στις 7:06π.μ. και θα δύσει στις 7:43μ.μ