Εορτολόγιο Πέμπτη 30 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου η Εκκλησία γιορτάζει και τιμά μεταξύ άλλων τη σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων.

Εορτολόγιο Πέμπτη 30 Ιουνίου: Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.

Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.

Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.

Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.

Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Πέμπτη 30 Ιουνίου

  • Άγιος Μελίτων
  • Άγιος Πέτρος εκ Σινώπης
  • Άγιος Φυγέλλος Απόστολος από τους Ο’
  • Άγιοι Χίλιοι Σαράντα Μάρτυρες
  • Μνήμη των αγρίως σφαγιασθέντων υπό Κουρδικών ορδών εν τω νομώ Διαρβεκίρ της Μικράς Ασίας
  • Άγιος Πέτρος ο πρίγκιπας του Ορντύνσκϊυ, Ροστώβ
  • Άγιος Στέφανος του Τόμσκ

 

Σήμερα 30/6 γιορτάζουν τα ονόματα: Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Απόστολος, Αποστόλης, Τόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης

Σήμερα 30/6 ο ήλιος ανέτειλε στις 6:05π.μ. και θα δύσει στις 8:51μ.μ.