ΑΤΖΕΝΤΑ

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Αυγούστου: Σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου η Ορθόδοξη εκκλησία μεταξύ άλλων, τιμά τη μνήμη των Αγίου Αγαθόνικου, Ζωτικού, Ζήνωνα, Θεοπρέπιου, Ακίνδυνου και Σεβηριανού. Όταν ο κόμης Ευτόλμιος επέστρεφε από την περιοδεία του στον Πόντο, όπου είχε πάει για να καταδιώξει χριστιανούς, σταμάτησε στην Κάρπη όπου βρήκε τον Ζωτικό και τον θανάτωσε μαζί με...
Εορτολόγιο Σάββατο 22 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Αυγούστου: Σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου η Ορθόδοξη εκκλησία μεταξύ άλλων, τιμά τη μνήμη των Αγίου Αγαθόνικου, Ζωτικού, Ζήνωνα, Θεοπρέπιου, Ακίνδυνου και Σεβηριανού.

Όταν ο κόμης Ευτόλμιος επέστρεφε από την περιοδεία του στον Πόντο, όπου είχε πάει για να καταδιώξει χριστιανούς, σταμάτησε στην Κάρπη όπου βρήκε τον Ζωτικό και τον θανάτωσε μαζί με τους μαθητές του.

Εκεί έμαθε ότι ο πρίγκιπας της πόλης έγινε χριστιανός από κάποιο Αγαθόνικο. Τότε, συνέλαβε τον πρίγκιπα και τον Αγαθόνικο (που ήταν από τη Νικομήδεια), και αφού τους τιμώρησε μαζί με άλλους χριστιανούς, κατόπιν όλους μαζί τους οδήγησε στο βασιλιά, που βρισκόταν στη Θράκη.

Αλλά στο δρόμο, κοντά σε ένα χωριό ονομαζόμενο Ποταμός, σκότωσε τους Ζήνωνα, Θεοπρέπιο, Ακίνδυνο και Σεβηριανό, διότι από τις πολλές πληγές που είχαν στα πόδια τους, δεν μπορούσαν πλέον να βαδίσουν. Όταν έφθασε στο χωριό Άμμους κοντά στη Σιλυβρία, με βασιλική διαταγή αποκεφάλισε, έτσι όπως τους είχε δεμένους, τον Αγαθόνικο, τον πρίγκιπα και τους άλλους χριστιανούς.

Έτσι, όλοι ακολούθησαν το παράδειγμα του εσφαγμένου Αρνίου, του Χριστού, και άξια θα συναριθμηθούν μ’ αυτούς που θα είναι «γεγραμμένοι εν τω βιβλίω της ζωής του αρνίου» (Αποκάλυψη, κα’ 27). Δηλαδή, μ’ αυτούς που θα είναι γραμμένοι στο βιβλίο της αιώνιας ζωής του Αρνίου, δηλαδή του Χριστού.

Πηγή: Saint.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (22/8)

Εορτολόγιο Σάββατο 22 Αυγούστου

Οσία Ανθούσα και Αθανάσιος ο ιερομάρτυρας που βάπτισε αυτήν, και οι δύο υπηρέτες της Χαρίσιμος και Νεόφυτος

Αγία Αριάδνη η Βασίλισσα

Άγιοι Ειρηναίος, Ωρ και Ορόψις

Εύρεση της Αγίας κάρας του Οσίου Συμεών του ηγούμενου της Ιεράς μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους του Μονοχίτων και Ανυπόδητου.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Αγαθόνικος, Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή

Σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου ο ήλιος ανέτειλε στις 6:47π.μ. και θα δύσει στις 8:08μ.μ.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ