Εορτολόγιο Σάββατο 29 Μαΐου: Σήμερα η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της Παρθένου.

Σήμερα η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της Παρθένου.

Εορτολόγιο Σάββατο 29 Μαΐου: Σήμερα η Εκκλησία τιμά και γιορτάζει μεταξύ άλλων και τη μνήμη της Αγίας Θεοδοσίας της Παρθένου.

Εορτολόγιο Σάββατο 29 Μαΐου: Η Αγία Θεοδοσία καταγόταν από την Τύρο της Φοινίκης και δεν είχε μόνο παρθενικό σώμα, αλλά και παρθενική ψυχή. Από ηλικία 18 χρονών, έλαμπε για το ζήλο και τη θερμή της πίστη, ανάμεσα στις νεαρές ειδωλολάτρισσες γυναίκες.

Αυτό καταγγέλθηκε στον άρχοντα Ουρβανό, που με κάθε δελεαστικό τρόπο προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί το Χριστό. Όμως η παρθένος Θεοδοσία έμεινε αμετακίνητη στο Ιερό της πιστεύω.

Ο Ουρβανός, βλέποντας την αδάμαστη επιμονή της, εξοργίστηκε και με θηριώδη τρόπο έσπασε τα κόκκαλά της και πριόνισε τις σάρκες της. Έπειτα, την πλησίασε και της πρότεινε να αλλαξοπιστήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, και αυτός θα θεράπευε αμέσως τις πληγές της.

Η Θεοδοσία μισοπεθαμένη απάντησε: «Είμαι χριστιανή». Τότε ο τύραννος διέταξε και την έριξαν στη θάλασσα, οπού και παρέδωσε το πνεύμα της.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Σάββατο 29 Μαΐου

Αγίας Θεοδοσίας παρθενομάρτυρος

Αγίου Ολβιανού επισκόπου πόλεως Ανέου

Οσίας Υπομονής

Σήμερα 29/5 γιορτάζουν οι: Θεοδοσία, Θεοδόσω
Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια *
Υπομονή

Η ατζέντα της ημέρας (29/05)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.