×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Τετάρτη 1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


    Sportime Team

Εορτολόγιο Τετάρτη 1 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Εορτολόγιο Τετάρτη 1 Ιουλίου: Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει μεταξύ...


Εορτολόγιο Τετάρτη 1 Ιουλίου: Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων, Αγίου Μαυρικίου.

Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό. Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να αλλάξουν και τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους Αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι Άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ’ αυτό πού συνέβη και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τούς είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

Πηγή: Saint.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (1/7)

Όσιος Πέτρος του Πατρικίου εν τοις Ευάνδρου

Όσιος Λέων ο ερημίτης

Άγιοι Δύο Χιλιάδες Μάρτυρες

Άγιοι Εικοσιπέντε Μάρτυρες οι εν Νικομηδεία

Όσιος Βασίλειος κτήτορας της Μονής Βαθέος Ρύακος

Άγιος Μαυρίκιος

Άγιος Κωνσταντίνος ο Θαυματουργός και οι συν αυτώ

Άγιος Leonorus

Τη 1 Ιουλίου γιορτάζουν τα ονόματα: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα *, Δαμιανός, Δαμιανή *, Κοσμάς *, Μαυρίκιος, Μαυρίκης, Μωρίς, Μαυρικία, Μαυρίκα *

Σήμερα 1 Ιουλίου ήλιος ανέτειλε στις 6:06π.μ. και θα δύσει στις 8:51μ.μ.


Τελευταία Νέα