×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Σπύρος Βασιλείου

Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Η εκκλησία σήμερα Τετάρτη 24/6 γιορτάζει το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού.

Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Ιουνίου: Την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Ο πατέρας του Ζαχαρίας, ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε.

Όπως αναφέρει ο Ορθόδοξος Συναξαριστής, η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού. Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία.

Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (24/6)

Εορτολόγιο Τετάρτη 24 Ιουνίου

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Σήμερα 24 Ιουνίου ήλιος ανέτειλε στις 6:03π.μ. και θα δύσει στις 8:51μ.μ.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras